Direcţiile de sănătate judeţene şi CAS judeţene se desfiinţează

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile.

Nicolăescu a susţinut că măsura desfiinţării direcţiilor de sănătate publică judeţene şi caselor de asiguări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget, iar banii economisiţi vor ajunge astfel la pacienţi prin programele naţionale de sănătate, spune el.

Nicolăescu a afirmat că direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii, iar economiile ce vor fi făcute prin desfiinţarea lor vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

Declaraţiile au fost făcute la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Colegiul Medicilor din România.

Măsura desfiinţării acestor unităţi a fost anunţată încă de acum câteva luni.

Anunţul lui Nicolăescu de marţi vine în contextul în care premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să prezinte propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul şi a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, solicitarea fiind formulată în şedinţa de miercurea trecută a Guvernului.

UPDATE” „Desfiinţare înseamnă transformare în structuri regionale”

Ministrul Sănătăţii, a precizat marţi într-o declaraţie pentru HotNews.ro că 15 aprilie este termenul aproximativ până la care Casele judeţene de Asigurări de Sănătate şi Directiile judeţene de Sănătate Publică vor fi reorganizate sub forma unor structuri regionale.

„Desfiinţare nu înseamnă eliminarea completă a structurilor din subordinea Ministerului Sănătatii”, a declarat Eugen Nicolăescu pentru sursa citată, „ci transformarea lor în structuri regionale sau transferarea de activităţi cu personalul şi fondurile aferente catre comunităţile locale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.