Directoarea arestată de la „Bolintineanu”: Elevii aveau nevoie de ajutor, deoarece erau stresaţi

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, Costica Vărzaru, a recunoscut marţi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că ştia despre strângerea de bani pentru „protocol” şi că a discutat cu vicepreşedinta comisiei de examen despre ajutorul pe care elevii trebuiau să-l primească pentru „rezolvarea” subiectelor de la bacalaureat, deoarece aceştia erau „stresaţi” şi aveau nevoie de „un punct de sprijin”.

Declaraţia a fost făcută, potrivit Agerpres, în timpul judecării recursului declarat de Costica Vărzaru împotriva deciziei prin care a fost arestată preventiv săptămâna trecută pentru 29 de zile.

Preşedintele completului de judecată, Vasile Băjan, a întrebat-o în repetate rânduri în ce consta acea „rezolvare”, obţinând însă răspunsuri incoerente din partea directoarei.

Costica Vărzaru a susţinut că nu ea s-a ocupat de strângerea banilor, dar că ştia de acest lucru iar sumele erau destinate pentru asigurarea unui minim protocol al comisiei, pentru „un suc, o fructă, o apă minerală”.

În replică, judecătorul Vasile Băjan a întrebat-o: „Aveţi idee câtă apă s-a cumpărat cu 13.000 de lei?”.

„Mi s-a zis că au fost 12.900 de lei de către şefa Comitetului de părinţi. Nu m-am opus, eu doar am luat la cunoştinţă de aceşti bani. Suma era pentru protocol. (…) Nu am promis nimănui că voi furniza răspunsurile la subiectele de la examen. Am discutat cu vicepreşedintele comisiei pentru un minim de ajutor pentru elevi. Acest ajutor rămâne la latitudinea celor din Comisia de supraveghere”, spus Costica Vărzaru.

În opinia sa, elevii trebuiau eliberaţi de stres, aveau nevoie de „un punct de sprijin” iar în această categorie intrau cei mai puţin pregătiţi.

„Vă eliberez eu de stres acum”, a replicat judecătorul.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare cu privire la recursul declarat de Costica Vărzaru împotriva deciziei luate săptămâna trecută de Tribunalul Bucureşti prin care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.