Directorii de spitale, înscăunaţi şi protejaţi adesea de politicieni

O nouă investigaţie publicată pe tolo.ro arată că directorii de spitale sunt înscăunaţi şi protejaţi adesea de politicieni. Jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Lutac, Marius Mărgărit şi Cătălin Tolontan vorbesc despre „filiera PSD” a acestei afaceri.

Potrivit sursei citate, Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti din anul 1994 şi cel mai longeviv manager de spital din Capitală, a ajuns să cedeze un spaţiu al spitalului public unei firme unde a fost angajată timp de patru ani.

În momentul izbucnirii scandalului Hexi Pharma, Monica Pop a spus „Noi nu avem substanţe din astea!”, potrivit Tolo.ro, adevărul ar fi însă altul.

În ultimii 3 ani, Spitalul de Oftalmologie a avut mai multe contracte de încredinţare directă, în valoarea de aproximativ 15.000 de euro, cu Hexi Pharma. Spitalul a cumpărat POLYODINE, substanţă pe care testele Guvernului şi ale Parchetului General au identificat-o ca fiind diluată.

Monica Pop a fost numită la conducerea Spitalului de Oftalmologie în anul 1994 cu sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA la spital şi şeful Comisiei de concurs.

Directorul Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar şi cristaline pentru bolnavi, un spaţiu în spital şi a prelungit contractul de patru ori de atunci.

În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în anul 2007, dezvăluie Tolo.ro. Timp de patru ani, Monica Pop a fost şi director al spitalului de stat, şi angajatul firmei căreia îi închiriase spaţiul.

De asemenea, firma respectivă se angajează prin contractul cu spitalul să vândă mai scump pacienţilor şi mai ieftin angajaţilor spitalului.

Sursa tolo.ro

Reacţia managerului Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice, dr. Monica Pop, după articolul apărut pe tolo.ro nu a întârziat să apară.

Dr. Monica Pop: Niciodată nu am fost susținută politic

Citeşte şi Ministerul Sănătății trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.