Directorul ANM, vești proaste despre vreme

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat, joi, la videoconferinţa cu prefecţii, că vineri noapte este posibil să ningă în sudul țării, inclusiv în Capitală, iar meteorologii ar putea emite și coduri portocalii.

”Pentru a avea o imagine completă și corectă asupra evoluției vremii în următoarele două zile, aș face mențiunea că în Europa sunt emise coduri roșii pentru intensități foarte mari de precipitații asociate cu vânt. În România, deocamdată este emis cod galben, care înseamnă viscol la munte. Vineri este posibil să se transforme în ninsoare inclusiv în București, adică în sudul țării”, a spus directorul ANM.

”Ne așteptăm ca acolo unde se asociază viteză de vânt de peste 70 de km/h și ninsoare să emitem niște coduri portocalii pe perioade limitate, urmând ca la expirarea atenționării cod galben la nivel național, adică sâmbătă, să nu emitem la nivel național o altă atenționare pentru că precipitațiile se diminuează foarte mult. Rămâne însă vântul la 40-50 km/h și probabil pentru acesta se vor mai emite atenționări locale”, a mai precizat Ion Sandu.

Conform oficialului ANM, vremea rea va persista până sâmbătă după-amiază.

ANM a emis cod galben de vreme rea valabil de joi până sâmbătă după-amiază, în aproape toată ţara. Sunt anunţate ninsori, precipitaţii mixte şi vânt care va depăşi la rafală 70 de kilometri pe oră şi va viscoli zăpada.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.