Directorul general al CNAIR, despre banii ceruți de firma lui Clotilde Armand

Directorul general al CNAIR Ștefan Ioniță a confirmat, într-o intervenție la Antena 3, că a primit factura de prestare de servicii prin care firma controlată de Clotilde Armand cere un milion de euro pentru a supraveghea Autostrada Transilvania, deși contractul a fost reziliat.

Totodată, directorul CNAIR a subliniat că factura fiscală a fost emisă în baza contractului, fiind aferentă unor servicii prestate anterior, respectiv luna februarie.

”Verificăm documentele suport care stau la baza justificării serviciilor prestate de supervizor, iar în măsura în care sunt respectate condițiile de legalitate, această factură va fi plătită”, a spus Ștefan Ioniță, la Antena 3.

Directorul CNAIR a mai spus că firma Egis supervizează 70 de kilometri de autostradă, aflate în diferite faze de execuție.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu că firma Egis a depus încă două facturi în valoare de 4,3 milioane de lei la Compania de Drumuri. Una dintre ele, de 2,2 milioane a fost deja acceptată la plată şi este pentru supervizarea lucrărilor la atuostrada Braşov-Cluj-Borş. Deşi nimeni nu mai lucrează pe acest tronson de drum, la mijlocul anului trecut Ministerul Transporturilor a prelungit contractul cu Egis de supervizare a lucrărilor până în 2020.

La data de 14 martie 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la Antena 3, că un contract al firmei lui Clotilde Armand cu statul, prelungit de CNAIR, a fost luat la verificat de corpul de control.

Decizia ministrului vine după ce Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit contractul de consultanță cu Egis Internațional Franța, sucursala București, pentru supervizarea autostrăzii Transilvania.

Decizia prelungirii contractului a fost luată în 2016, de guvernul Cioloș, în condițiile în care de aproximativ șapte ani nu se mai lucrează la proiect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.