Directorul interimar Georgică Severin a PSD-izat postul public „Radio România”

Pe adresa redacţiei noastre a sosit un Comunicat din partea Sindicatului angajaţilor din „Radio România”, care este postul public de radio. Membrii sindicatului anunţă că se solidarizează cu jurnaliştii din cadrul Radioului public împotriva lui Georgică Severin, preşedinte şi director interimar al postului, acuzat că a PSD-izat „Radio România actualităţi” printr-o „cenzură editorială”.

Iată textul Comunicatului:

Sindicatul Angajaţilor din Radio România a luat act de nemulţumirile jurnaliştilor de la postul Radio România Actualităţi şi CONDAMNĂ cenzura editorială impusă de managerul postului, domnul Dan Preda, dar şi de directorul interimar Georgică Severin. Postul Naţional de Radio este în slujba cetăţenilor şi NU în slujba Partidului Social Democrat.

Pe aceasta cale îi solicităm domnului Preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, demiterea de urgenţă a domnului Georgică Severin din funcţia de Director Interimar! În acelaşi timp atragem atenţia că pe lîngă cenzura instituită la nivel de instituţie, domnul Georgică Severin cheltuieşte banii publici după bunul plac, semnînd contracte de curăţenie în timp ce instituţia are angajaţi în acest domeniu, făcînd ITP şi RCA la autoturismele instituţiei la o firmă din Cîmpina, diverse achiziţii fără licitaţie şi călătorind la EBU sau ABU folosind bilete la business class, dă şi alte contracte cu multe semne de întrebare.

Cel mai nou derapaj editorial a avut loc zilele trecute, cînd managerul Dan Preda (reţineţi: managerul şi nu un reporter sau un realizator) a făcut un interviu în exclusivitate cu primul ministru Tudose. Vă reamintim că libertatea presei într-o ţară din Uniunea Europeană este garantată prin Constituţie, iar jurnaliştii din Radio România sunt supuşi în prezent la presiuni editoriale care sfidează orice închipuire.

Ataşat acestui comunicat vă transmitem şi scrisoarea jurnaliştilor de la RRA, scrisoare care se vrea un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală!

Cu deosebită stimă, Sindicatul Angajaţilor din Radio România”.

Sindicatul angajaţilor din „Radio România” ne-a trimis şi Protestul jurnaliştilor de la postul public, pe care-l reproducem mai jos:

Georgică Severin a fost parlamentar PSD şi preşedintele Comisiei de cultură din Senatul României. Singura lui legătură cu presa este faptul că a înfiinţat la Cîmpina revista „ZARVA”! Tot Georgică Severin este artizanul schimbării profesorului Andrei Marga din fruntea „Institutului Cultural Român” (ICR) pentru a-l aduce în fruntea instituţiei pe insipidul Lilian Zamfiroiu!

Preşedintele PNL Ludovic Orban a cerut zilele acestea ca, în şedinţa extraordinară a Parlamentului din luna august, să fie trecut în ordinea de zi şi un punct care să vizeze numirea unui nou Consiliu de administraţie la Societatea de Radio România (SRR).


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.