”Directorul unui spital primește și 30% din contractul pe dezinfectanți”

Un medic șef de microbiologie, cu experiență de peste 20 de ani, din care 10 la Cantacuzino și 10 într-un mare spital de urgență din București, a declarat pentru tolo.ro, sub protecția anonimatului, că directori de spital ar fi luat și 30% din contractele cu Hexi, iar o parte din bani ar fi mers la partidul care-i protejează.

„Directorul general al unui spital primește și 30% din contractul pe dezinfectanți. Însă o parte din bani îi dă mai departe protectorului politic, pentru cheltuieli de partid”, a spus doctorul.

Medicul a făcut o listă cu cei care ar primi șpagă: directorul general 30%; directorul medical 5%-10%, președintele comisiei de licitație, șeful de la achiziții, epidemiolog, directorul economic, asistenta șefă.

La licitații, potrivit medicului, aproape toate firmele dădeau bani, însă Hexi Pharma plusa.

„Aproape toate firmele de biocide dădeau bani. Ca să fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se știa că produsele lor sunt slabe. Și atunci, ei plusau la bani, față de alții”, a declarat medicul.

Medicul a povestit o întâlnire pe care ar fi avut-o cu Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, care i-ar fi spus: „Cât v-a dat Anios că eu vă dau dublu!”. În replică, Flori Dinu neagă acuzațiile. „Vreau să menționez următoarele: în toată existența mea de la Hexi Pharma, de 16 ani, nu am dat mită, șpagă sau cum vreți să o numiți dumneavoastră, niciunui medic, deci în calitate de reprezentant Hexi Pharma, medic sau ce vreți dumneavoastră. Situația, din punctul meu de vedere, este inventată, o calomie, deci nu am făcut niciodată, în ultimii 16 ani, această tentativă sau nu știu, cum o numiți dumneavoastră. O rog să meargă la parchet, să facă acest denunț, chiar așa ar trebui să facă, chiar o rog să meargă la parchet, să facă acest demers și să dea lux de amănunte despre cum s-a întâmplat. Pentru că chiar vreau să se afle adevărul, pentru că eu nu am dat niciodată așa ceva,” a declarat directorul Hexi Pharma joi.

Citiți integral mărturiile medicului aici

.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.