Discursul lui Trump, „un lătrat de câine”

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Phenianului, a catalogat discursul președintelui Statelor Unite, Donald Trump, la ONU, drept „un lătrat de câine”, respingând afirmațiile lui Trump potrivit cărora SUA ar putea fi forțate să „distrugă în totalitate” Coreea de Nord, informează agenția Reuters.

„Este o zicală care spune ‘câinii latră, caravana trece’. Dacă (Trump) credea că ne surprinde cu lătratul unui câine atunci este clar că visează”, a spus Ri Yong Ho la New York.

Declarațiile lui Ri reprezintă prima reacție oficială a Phenianului după ce Trump a lansat cel dur avertisment de până acum la adresa Coreei de Nord, cerând statelor membre ONU să conlucreze pentru a izola regimul Kim Jong Un.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigaşă” de a ameninţa Statele Unite.

„În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om-rachetă, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge în totalitate Coreea de Nord”, a avertizat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.