Discuţii informale privind scăderea încrederii în Parlament

Problemele care au dus la scăderea încrederii în Parlament a fost discutată în cadrul unei întâlniri informale a membrilor Biroului Permanent al Senatului, liderii grupurilor parlamentare și președinții comisiilor permanente, care a avut loc joi la Palatul Snagov.

„Scopul întâlnirii, inițiată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și preconizată a fi de tipul ‘brain storming’, a fost inventarierea problemelor care au dus la scăderea încrederii în Parlament și la crearea în timp a unei imagini nefavorabile privind activitatea acestuia, precum și găsirea unor soluții pentru restabilirea încrederii cetățenilor în Legislativ”, informează un comunicat al Cabinetului Președintelui Senatului, citat de Agerpres.

Discuțiile au vizat dezbaterea politică și controlul intituțiilor subordonate Senatului. Totodată a fost dezbătuteă și expertiza profesională a aparatului de lucru al Senatului, care nu se ridică în multe situații la nivelul la care se impune, având în vedere că rapoarte comisiilor de specialitate nu pot fi folosite.

„Ar trebui redat Senatului rolul de for de dezbatere politică, prin organizarea periodică a unor ședințe de plen la care să se discute una sau două teme majore, fără ca aceste discuții să se încheie printr-un vot. În acest sens, s-a dat ca exemplu tema valului de imigranți care va afecta și România, care trebuie neapărat dezbătută, dar care lipsește cu desăvârșire din agenda Senatului”, se arată în comunicat.

Una dintre recomandările pentru îmbunătățirea imaginii Parlamentului se referă la faptul că toate grupurile din Senat să fie mult mai riguroase în privința prezenței senatorilor la ședințele de plen și la toate activitățile Senatului.

Recomandări au fost făcute și în privința viitorilor candidați ai partidelor pentru Parlament, care ar trebui evaluați în funcție de experiență, nu doar pe baza apartenenței la un partid sau la un grup de interese restrânse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.