Disponibilizări la Poşta Română

Persoanele disponibilizate din Poşta Română cu vechime cuprinsă între 0 şi 5 ani nu vor primi plăţi compensatorii, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

‘Poşta Română are un contract colectiv de muncă valabil pe 10 ani, până în 2018, în care nu se va putea lua nici un fel de decizie dacă sindicatele nu sunt de acord. În ceea ce priveşte plăţile compensatorii, pentru cei cu vechime între 0 şi 5 ani, acestea nu vor mai fi acordate pentru că, întâmplător în ultimii trei ani s-au angajat persoane ‘foarte competente’ în acest domeniu şi au fost încadrate direct la salariul maxim. Pentru că, dacă partidul este în toate şi în cele ce sunt, măcar să le dea salarii mari pentru activităţi inexistente. Sindicatele au aprobat acest plafon cu aplauze’, a precizat Nica.

Acesta a adăugat că în privinţa concedierilor din Poşta Română, a insistat ca primele pe listă să fie persoanele din conducere.

‘Am insistat în mod special ca persoanele de conducere să fie date afară. Toţi aceştia au beneficiat de salarii foarte generoase şi niciunul nu şi-a făcut treaba’, a subliniat ministrul Comunicaţiilor.

Conform datelor MCSI, prezentate joi, din 401 cadre de conducere (directori plus şefi de compartimente) din Poşta Română au rămas 111. De asemenea, din 145 de directori, 117 au fost concediaţi.

Până la data de 31 mai 2012, din Poşta Română au fost disponibilizate 772 de persoane, dintre care 290 cadre de conducere şi 482 alte tipuri de personal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.