Dispozitive și jocuri pentru prichindei

Ziua Copilului se apropie cu pași repezi, astfel că este timpul să ne gândim ce cadouri le luăm juniorilor. Dacă ați rămas în pană de idei, puteți apela oricând la lumea tehnologică. Dacă nu aveți mult timp la dispoziție pentru a alege cadoul ideal, magazinele online vă sar în ajutor. Găsiți de toate, de la smartphone-uri la tablete sau chiar drone.

Potrivit gadget.ro, dispozitivele de mai jos sunt cele mai ieftine de pe piața chinezească și îi vor face cu siguranță fericiți pe cei mici. Există chiar și un raport comparativ între site-urile românești și cele chinezești.

  • Mașină RC cu telecomandă. Mașinile cu telecomandă ce dispun de un mic volan de control sunt destul de scumpe în România, rar se găsesc sub prețul de 150-200 de lei. Dacă apelați la site-urile chinezești și faceți comandă, pentru un astfel de model veți plăti în jur de 90 de lei.
  • Spinner. Este o întreagă nebunie în prezent cu aceste spinnere, ba chiar se pare că jucăria kendama a fost lăsată în spate. Pe site-urile din România costă în jur de 25 de lei, iar pe cele chinezești le puteți achiziționa pentru doar 7 lei.
  • Dronă cu elice pliabile. Aceste dispozitive zburătoare au ajuns și în țara noastră, dar la un preț ceva mai mare față de ceea ce găsim în magazinele online asiatice. O dronă ca cea din imagine costă în jur de 179 de lei și poate fi considerată o jucărie pentru vreme bună, însă atunci când bate vântul devine de necontrolat. Elicele sunt pliabile și asta o face mai ușor de transportat în rucsac. Poate filma la calitate 720p, cu cameră integrată, baterie de 850 mAh, ce îi oferă 6-7 minute de autonomie, iar distanța dintre dronă și smartphone nu trebuie să depășească 30 de metri. Acest model de dronă este încadrat la capitolul jucării, iar pentru performanțe decente, costurile sunt evident mai mari. Un dispozitiv cu specificații mai bune costă în jur de 450 de lei.
  • Trenuleț electric. Acesta este dedicat copiilor de peste patru ani, iar jocul include o adevărată rețea feroviară, o locomotivă, trei vagoane de mijloc, patru linii drepte și 16 viraje. Nu lipsesc obstacolele, precum poduri sau semafoare. Lungimea totală a traseului este de 5,9 metri, iar jocul are nevoie de două baterii LR-14 care nu sunt incluse în pachet. Un astfel de model de trenuleț electric costă în jur de 190 de lei.
  • Kendama. În prezent, acest obiect face furori în rândul celor mici, și nu numai. În Japonia, kendama este popular de mai bine de 300 de ani, însă în România a început să fie cunoscut abia de șapte-opt ani. Jocul este format dintr-o piesă, de obicei de lemn, formată din țepușă, cupe și o bilă legată cu ață. În România, acest joc a fost interzis, deoarece le distrăgea copiilor atenția de la cursuri. În Japonia, în schimb, Ministrul Educației a contribuit la publicarea unei cărți despre această jucărie și modul în care poate fi folosită corect, tocmai pentru că ajută la dezvoltarea intelectuală a copiilor. Kendama costă în jur de 100 de lei.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.