Diversionişti coordonaţi din Transnistria, reţinuţi de serviciile ucrainene

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut un grup de diversioniști racolați de serviciile secrete rusești. Aceștia planificau atacuri și acțiuni de destabilizare în ajunul alegerilor parlamentare, transmite Jurnal.md.

Este vorba despre patru locuitori ai regiunii Odesa, membri ai organizației „Kulikovo Pole”. Trei dintre aceștia sunt cunoscuți cu pseudonimele „Les”, „Talib” și „Inteligent”.

Potrivit SBU, după o călătorie la Moscova, șeful grupului, „Talib”, a primit ordin să organizeze acțiuni menite să discrediteze autoritățile ucrainene. „Talib” își coordona acțiunile cu o persoană de legătură din Transnistria, ofițer al serviciilor speciale rusești, care i-a fixat o întâlnire în orașul Belgorod”, menționează instituția.

Teroriștii din Odesa au fost instruiți să utilizeze explozibil și să lupte în condiții de oraș pe teritoriul peninsulei Crimeea, anexată de Rusia. După antrenamente aceștia trebuiau să se întoarcă la Odesa și să înceapă acțiunile de sabotaj.

În cadrul perchezițiilor în apartamentele acestora au fost depistate pistoale, muniții, pachete explozive, arme albe, dispozitive de control la distanță pentru obiecte explozive, hărți topografice și literatură militară specială.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.