Divizia Renault Sport, brand de sine stătător

Renault va transforma divizia Renault Sport într-un brand de sine stătător. Primul model: versiunea de serie a conceptului DeZir, informează autocar.co.uk.

Renault se pregăteşte să lanseze un nou brand sub care să fie comercializate viitoarele modele sportive ale francezilor.

Brandul se va numi Renaultsport, marca-mamă renunţând la ideea de a dezvolta maşinile sportive sub brandUL Alpine. Motivul? Piaţa ştie deja că divizia Renault Sport se ocupă de hot-hatch-urile de succes ale mărcii, deci alăturarea acestui nume lângă modelele sport nu ar fi deloc una dificilă pentru francezi.

Primul model al noului brand va fi versiunea de serie a conceptului DeZir, lansat în premieră mondială anul trecut. Deşi nimic nu este confirmat oficial până în acest moment, planurile de dezvoltare puse la cale de Renault sunt deja avansate.

„Renaultsport este cheia strategiei Renault de viitor. Vorbim de un brand pentru care clienţii dovedesc deja o loialitate remarcabilă şi care este perceput de unii posesori ai modelelor în cauză ca o marcă de sine stătătoare. Vom continua să lucrăm la versiuni derivate din Megane, de exemplu, pentru că este o maşină superbă şi excelentă pentru noi. Dar avem nevoie şi de modele specifice Renaultsport. Am început deja să lucrăm la acestea. Ne gândim la volume reduse de producţie”, a declarat Beatrice Foucher, managerul de produs Renault.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.