Divorț regal, paparazzi și iubiri neîmpărtășite

Au trecut aproape 20 de ani de la moartea prematură a „Prințesei Inimilor“, Diana, iar potrivit revistei Elle, pentru a comemora acest eveniment tragic, postul de televiziune ABC a transmis un documentar special numit „Ultimele 100 de zile ale Dianei“.

Martin Bashir, gazda emisiunii, este un jurnalist britanic care i-a luat prințesei singurul interviu de durată, susținut în anul 1996. Documentarul a relatat evenimentele „ultimei veri din viața unei femei singure“, după ce Diana a divorțat de Prințul Charles. Prințesa a murit într-un accident auto la Paris, în august 1997. Scurtmetrajul conturează portretul femeii care încearcă să își găsească locul în lume după un capitol încheiat din viața sa, în timp ce începuse să aibă din nou întâlniri amoroase și ducea lupte aprige cu paparazzi.

„Dragostea vieții ei“ nu a fost Dodi Al Fayed

Prințesa Diana a avut o relație cu năbădăi cu medicul chirurg Hasnat Khan, care lucra la acea vreme în Londra. Ei s-au întâlnit la un spital unde un prieten de-al Dianei se trata, iar cei doi s-au îndrăgostit nebunește unul de altul. Cu toate acestea, Hasnat credea că diferențele culturale vor fi un impediment în relația lor și nici nu voia să intre în atenția presei.

Potrivit documentarului, cei doi s-au întâlnit în Parcul Hyde pentru a lămuri stadiul în care se afla idila lor, iar Diana i-a dat un ultimatum: să își declare dragostea în mod public sau să încheie orice socoteală. Hasnat Khan a declarat, după moartea Dianei, că ea i-a ascuns faptul că ar avea o aventură cu Dodi Al Fayed. În ultima seară a Dianei, Khan a mărturisit că a sunat-o în repretate rânduri, dar credea că își schimbase deja numărul de telefon. Legătura dintre Diana și Dodi este prin tatăl lui, Mohamed Al Fayed.

Un om de afaceri căruia prințesa i-ar fi refuzat avansurile în repetate rânduri, dar l-a folosit, în cele din urmă, pentru a-l face gelos pe Hasnat Khan. Diana a mers în vacanță pe iahtul lui Mohamed Al Fayed, în Saint Tropez, alături de Prinții William și Harry, unde l-a întâlnit pe Dodi Fayed.

A urât presa, dar a folosit-o în avantajul său

Prințesa Diana era supărată pe membrii familiei sale pentru că au comunicat cu presa după divorțul de Charles. Se simțea vânată de paparazzi, însă, potrivit documentarului, ea s-a folosit de aceștia pentru a intra din nou în grațiile Prințului Charles, dar și pentru a-l impresiona pe Khan. După ce moștenitorul coroanei britanice a organizat o petrecere aniversară pentru Camilla, eveniment ce a apărut pe primele pagini ale ziarelor, Diana se lasă fotografiată de paparazzi în cealaltă parte a lumii, în Saint Tropez, în timp ce se săruta cu Dodi Al Fayed. După divorțul de Prințul Charles, mama Dianei nu a fost niciodată de acord că fiica sa se întâlnește cu un musulman. Cele două au avut dintotdeauna o relație tensionată, însă după ce Frances Shand -Kidd, mama prințesei, a vorbit cu presa după divorțul regal, lucrurile au stat și mai rău între cele două.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.