DNA a “oferit” doar informaţii care să nu supere Puterea Ce nu apare în stenogramele “Voicu” oferite cu generozitate presei

Aşa cum era de aşteptat, stenogramele din dosarul Voicu livrate către presă nu au conţinut toate înregistrările efectuate asupra convorbirilor senatorului PSD-ist. Dacă ar fi fost publicate integral, ar fi aruncat în aer o parte a clasei politice.În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Constanţa, senatorul PSD Alexandru Mazăre, personaj politic care apare în stenogramele „Voicu”, a făcut unele dezvăluiri referitoare la discuţii care au fost înregistrate, dar nu au fost date publicităţii. „În acele stenograme, care nu au fost date publicităţii, erau nişte lucruri extrem de interesante pe care le povesteam dlui senator Voicu, despre modul în care se fac achiziţiile acestea de parlamentari. Eram în perioada în care urma să se dezbată moţiunea de cenzură”, a spus Mazăre.

100.000 de euro şi două-trei deconcentrate

Senatorul Alexandru Mazăre a relatat că în discuţiile înregistrate avute cu Cătălin Voicu i-a spus acestuia că preţul unui parlamentar care părăsea PSD sau PNL în timpul moţiunii de cenzură era de 100.000 de euro. El a mai arătat că în timpul discuţiilor a mai spus: “Campania de racolare de senatori şi deputaţi se face prin diverse metode, prin şantaj, prin cumpărare. Vine unul de la ei şi spune, «treci la mine la PDL şi-ţi dau trei deconcentrate, îţi dau două contracte nu ştiu unde pentru fiul tău şi pentru nepotul tău»”.

Contactat de cotidianul.ro, referitor la afirmaţiile făcute în conferinţa de presă, Alexandru Mazăre ne-a precizat: „De ce aceste discuţii nu au fost date publicităţii este uşor de dedus. Ar fi fost incomode pentru partidul aflat la putere. În discuţiile pe care le-am avut cu senatorul Voicu mai precizam că deţin aceste informaţii de la oameni din PDL. La mine nu a venit nimeni pentru a încerca să mă racoleze, dar cunoştinţe din PDL mi-au spus care este strategia lor de racolare. Declaraţii privind modul în care a acţionat PDL înainte de moţiunea de cenzură au mai apărut în presă, dar impactul ar fi fost mult mai mare dacă astfel de declaraţii apăreau în public prin intermediul stenogramelor din dosarul Voicu. Mai ales că şi acum suntem în plină camanie în care PDL racolează”.

9 dintre absenţii la moţiune au plecat din PNL şi PSD

Discuţia dintre Alexandru Mazăre şi Cătălin Voicu înregistrată dar nedată publicităţii a fost confirmată de ce s-a întâmplat în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură şi ulterior. Dintre parlamentarii care au absentat nemotivat de la moţiune, 9 dintre ei, Ovidius Mărcuţeanu, Cezar Măgureanu, Dan Păsat, Dan Bordeianu, Neculai Rebeciuc, Ion Tăbugan (toţi PNL) şi Marin Bobeş, Gheorghe Zoicaş, Gabriel Tiţă (PSD), nu se mai află în partidele care i-au propulsat în Legislativ. Remintim, moţiunea a trecut cu 254 de voturi pentru, cu 18 peste minimul necesar, 236, şi că în timpul votării agenţia HotNews anunţa că PDL şi-ar fi asigurat serviciile (voturile – n.a.) unor senatori şi deputaţi PSD şi PNL şi că va înfrânge moţiunea la o diferenţă de 14 voturi.

Remember dinamica plecărilor din PNL şi PSD

Înainte de anunţarea depunerii moţiunii de cenzură împotriva guvernului Boc 2, din PNL şi PSD plecaseră în total doar 5 parlamentari. Cu o zi după anunţarea moţiunii, PNL a mai pierdut 2 deputaţi, iar senatorul PSD Anghel Iordănescu şi-a oficializat renunţarea la partidul care l-a promovat pe scena politică. La ora actuală, PSD a pierdut 6 senatori şi 17 deputaţi, iar PNL, 5 senatori şi 11 deputaţi. Dintr-un total de 39 de migratori, 11 sunt în PDL şi 28 se află în grupul independenţilor, grup care votează pe aceeaşi linie cu PDL. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.