DNA cere din nou documente de la Senat

DNA solicită Senatului să îi transmită toate înscrisurile întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament, avertizând că refuzul de punere la dispoziția procurorilor a documentelor solicitate „constituie infracțiunea de obstrucționare a Justiției”. Procurorii anticorupție cer ca documentele să le fie trimise până la data de 27 mai.

Președintele Comisiei de Regulament a Senatului, Sebastian Grapă, a declarat că înscrisurile solicitate de DNA de la Comisia de Regulament a Senatului vor fi transmise miercuri dimineață „pe cale oficială”.

„Există o solicitare din partea DNA către Senatul României, către Comisia de regulament pentru a pune la dispoziția acestei instituții toate înscrisurile. Eu cred că se referă în special la modificarea de Regulament. Dar dacă au cerut toate înscrisurile, o să le dăm tot: cererile de concediu, cererile protocol ș.a.m.d…. în dosarul senatorului Șova. Termenul este foarte scurt. Acum, împreună cu colegii, facem copiile, ca să ne încadrăm în termen, ca să nu fim acuzați de altceva decât de bună-credință, bună intenție. Le vom trimite către DNA, la adresa indicată. Nu vom trimite pe nimeni acolo, pentru că procedural nu merge nimeni cu acte. La DNA te duci când ești citat. Există în preambulul adresei făcute către Senat numărul de dosar al senatorului Șova”, a spus marți Grapă după ședința Biroului permanent al Senatului.

Acesta a susținut însă că în solicitarea adresată de DNA Senatului „există câteva disfuncții”.

„Eu nu vreau să intru pe forma în care a fost făcută acea solicitare, pentru că există acolo câteva disfuncții, nu neapărat inadvertențe, privind solicitarea făcută, de termene, de adjective ș.a.m.d. Nu o meargă nimeni acolo. Vom trimite pe cale oficială mâine dimineață cu corespondența. Câte dosare sunt veți veni să vedeți. Acum colegii mei lucrează la întocmirea acestora”, a adăugat Grapă.

content-image

Luna trecută, procurorii DNA au solicitat președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu toate înscrisurile Camerei superioare a Parlamentului în legătură cu solicitarea de arestare a lui Dan Şova, dar şi înscrisurile referitoare la toate solicitările DNA din 2014 şi 2015 privindu-i pe senatori.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.