DNA cere pedepse mai mari pentru inculpaţi în dosarul RCS&RDS

La termenul de vineri, procurorii au solicitat în procesul „Antena Group-RCS&RDS”, desfăşurat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pedepse mai mari pentru inculpaţi.

Astfel, DNA a cerut o pedeapsă 9 ani şi 4 luni, cu executare pentru fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj.

Procurorii au cerut instanţei să aibă în vedere că Sorin Alexandrescu a săvârşit fapta printr-un trust de presă, valoarea foarte mare, dar și faptul că a negat fapta de care e acuzat. În primă instanţă, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea lui Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de detenţie.

Pentru Camelia Voiculescu, acuzată de complicitate la şantaj, procurorii au cerut o pedeapsă cu executare orientată spre mediu, cu înlăturarea circumstanţelor atenuante, având în vedere că a încercat să influenţeze martorii. În primă instanţă, Camelia Voiculescu a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Pentru Dan Voiculescu, DNA a solicitat o pedeapsă orientată spre mediu, respectiv între 7 şi 12 ani. În primă instanţă, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la şantaj.

Totodată, pentru Antena Group SA, a fost solicitată majorarea amenzii penale la 500.000 de lei.

Dan Voiculescu, şi fiica acestuia Camelia au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune.

Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.