×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:36
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Reacţii la prima vedere
DNA se extinde și se dezumflă

Pe măsură ce lupta anticorupție se intensifică, rezultatele sunt tot mai șubrede, iar conducerea, tot mai mult chinuită de nemulțumirile politicienilor. Peste 2.000 de abuzuri în serviciu îngroașă dosarele, sertarele și mapele DNA, despre care nimeni nu știe cîte sunt cu încălcări ale legii, cu ce prejudicii și dacă au fost făcute cu intenție și cu rea-credință. Dosarul cu Ordonanța 13 a fost restituit la Parchetul General, deși la fel de bine un procuror ar fi putut să înceapă cercetarea lui Polițeanu și a celor care l-au sfătuit să depună o plîngere.

Tot tărăboiul stîrnit de Laura Codruța Kovesi și de procurorul general ar fi putut fi socotit ca intervenție nefirească în procesul de legiferare din statul de drept, operațiune în care nici CSM nu poate comite ingerințe. Și dacă amestecul CSM în procesul de legiferare constituie o ingerință în (atac la) statul de drept, de ce n-ar fi același lucru și implicările celor doi procurori de la Parchetul General și de la DNA?

Pe zi ce trece, portretul lui Augustin Lazăr și al Laurei Codruța Kovesi se completează. Și profesional, și moral, și cu ponderi diferite în cazul fiecăruia. Dacă procurorul Augustin Lazăr riscă să devină proverbial prin declarațiile și explicațiile sale, Laura Codruța Kovesi devine personajul central al unei campanii care va rămîne în istorie. Așa cum Ana Pauker a fost figura feminină simbolică pentru proletcultism, cum Elena Ceaușescu a marcat imaginea comunismului sub Ceaușescu, cum Elena Udrea a fost socotită un simbol al sforăriilor, corupției și aranjamentelor din regimul Băsescu, la fel, Laura Codruța Kovesi se așază pe zi ce trece în poziția de simbol, de portdrapel al faimoasei campanii anticorupție. Dar unul negativ, din galeria de portrete feminine repudiate de populație.

Mare, lentă, greoaie în trucuri, judecăți, expresii și jocuri politice, Laura Codruța Kovesi are mai degrabă comportamentul unui utilaj greu care astupă gropi, deviază rîuri, îngroapă ruine, totul în stil heirupist, fără duioșii și fără regrete.

Cercetarea modului în care a fost pregătită și adoptată OUG 13 n-a fost decît o diversiune de procurori. Pentru a clătina Guvernul, pentru a furniza argumente și vitamine demonstranților din Piața Victoriei, pentru a-l speria pe Liviu Dragnea și pentru a aduna cancelariile europene și ambasadele de la București în jurul personajului supranumit Madam. Nu neapărat trîntirea OUG 13 a fost scopul acestei campanii, ci clătinarea Guvernului PSD pînă la limita prăbușirii. În acest fel, marele val de legi noi, ordonanțe și OUG pregătit de PSD s-a înmuiat, dacă nu cumva a murit de tot.

Iohannis, Kovesi și Hellvig și-au atins scopul. Au blocat debutul în forță al guvernării PSD. Dar cu tot tărăboiul internațional provocat, Iohannis s-a penibilizat la populația adultă. A trîmbițat anticorupția pînă cînd populația a ajuns să-i răspundă: tu vorbești, omule? Iar DNA s-a dezumflat. A devenit și mai clar că anticorupția este o operațiune controlată, fără consecințe majore asupra fenomenului, dar cu nenorociri importante provocate în respectarea drepturilor și libertăților.

Adică a statului de drept.

Cornel NistorescuPublicat Luni, 27 februarie 2017
11305
 | 74
 | 69
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ana
+1
CODRUTOOOOOOOOOOOOOO PLEACAAAAAAAAAAAAAA LASANEEEEEEEEEEEEE
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
fatman
+2
Hai codruta coivesi ,pe ele pe mama lor(profesoare ,invatatoare,educatoare) ,au primit ciubuc floooooooooori si maaaaaaaaartisoare, dosare si la tzuhau ,aveti pita de mancat ohoho.
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Bogdan B
+4
Vorbeam de mediocratie in Romania.La toate nivelurile sunt promovati insi mediocri.Si daca se poate patati.Ca sa poata fi controlati.Nu stiu daca madam e patata,dar mediocra este.Si,in acest context
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
spaceX
+1
de ce nu e rasplatita femeia asta, careia mustatza e vizibila, pentru binele adus Romaniei in Romania, precum si pentru binele adus Romaniei in afara. Acum, pina nu se satura de recunostinta si devotamentul Romanilor, si pleaca dezamagita peste hotare, acolo unde a adus binele Romaniei cel mai tare. Hmm, 6 in media generala? Asta inseamnca ca 40-80% din ce face, face gresit sau direct rau. De ce nu e rasplatita pentru devotamentul si zelul ei ala asa de mult. Cind o sati indrepti coloana vertebrala, Romane. Ce mai astepti?
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
susromanesus
+1
Ecce homo! Impartul e gol!
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Valahu
+2
Mai precis "se umfla si plezneste " ca broasca din poveste !
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Nicolae
-2
n-coldea/
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Tudor
+11
Acum , lozinca strigată de mitingistii din Victoriei s-a întors împotriva lor : DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA .
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
RC @ Tudor
0
@Tudor: Lozinca nu s-a schimbat, a aparut doar o virgula, dupa cuvantul DNA
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
??????
-17
Odata cu "instalarea noilor aleși" ai politicii și îndeosebi a senatorilor Tăriceanu și Băsescu, vizați de cercetri ale justiției, a cărei independență respectivele personaje , "actori politici", au declarat-o, precum și cu ocazia instalării domnului Valer Dorneanu în fruntea CCR, remarcați cumva o schimbare de atitudine chiar și la CCR, prilejuită de atacuri împotriva activitații Ministerului Public, apărtor al interesului public ? Cum comentați despre "discursurile publice" ale "politicienilor" Băsescu , Tăriceanu, Dorneanu, etc. la adresa funcționării Ministerului Public, apărtor al interesului public și al activității acestuia împotriva corupției și a încălcării legilor și în ce țări democratice ați mai remarcat asemenea atitudini din partea politicienilor, la adresa Ministerului Public ?
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Nastratin @ ??????
0
@Mircea Celbatrin : Stii tu ce spui.... !
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Eduard
+21
Laura Codruta Kovesi este un element dusmanos Romaniei si poporului roman si este tradator de Tara.
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Nastratin @ Eduard
0
Bre Ivane , v-am mai spus-o , ori sunteti niste editat sariti de 80 de ani , ori ati fost scoliti de profesori bolsevici de frunte in anii '50 ! Sintagma ,, element dusmanos '' a fost mult folosita in anii '50 , de toata bolsevimea din Romania ! Aceasta sintagma a iesit demult din vocabuarul curent al romanilor ! De ani buni nu mai vorbeste nimeni asa ! O mai folosesc ori bolsevicii irecuperabili , ori trolii lui Putin din Savushkina 55 , ramasi pe stil vechi !
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Mircea Celbatrin @ Eduard
+8
@Nastratin-chiar daca sintagma"element dusmsnos" suna cum suna, generatiile de 70-80 ani stiu cel mai bine ce inseamna combinatia dintre securitate/serviciu secret si justitie
Publicat Marţi, 28 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Propunere radicală a lui Pleşoianu
Publicat acum 6 ore şi 11 minute
Țara gîfîie, economia crește
Publicat acum 22 minute
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 23 ore şi 46 minute
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 13 ore şi 50 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 7 ore şi 30 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 7 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 20 minute