DNA: Sebastian Ghiță și-a plătit integral cauțiunea

Sebastian Ghiță și-a plătit cauțiunea cerută de procurori pentru a-l lăsa în libertate. DNA stabilie o cauțiune de 13 milioane de euro, iar deputatul a reușit s-o achite, potrivit procurorilor.

Conform unui comunicat DNA, la data de 28 aprilie 2016, procurorii DNA Ploiești au admis cererea inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian de constituire a cauțiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garanții reale imobiliare și mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparțin unei societăți comerciale și opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei.

“În conformitate cu dispozițiile art. 217 C pr. pen. cauțiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal și respectarea de către acesta a obligațiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracțiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii”, notează DNA în comunicat.

Deputatului i-a fost adusa la cunoștință ordonanța privind admiterea cererii de consemnare a cauțiunii și dispunerea sechestrului asiguratoriu în conformitate cu dispozițiile CPP.

DNA face ”precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.