DNA: Șeful Serviciului Fiscal Orășenesc Oravița reținut

Procurorii DNA Timișoara l-au reținut pe Costa Goian, șef al Serviciului Fiscal Orășenesc Oravița, pentru trafic de influență, urmând a fi prezentat joi Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, Costa Goian, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Orășenesc Oravița, în aprilie, a pretins printr-un intermediar (denunțător în cauză), de la un om de afaceri, suma de 7.000 euro promițând că-și va exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF, în sensul de a nu se dispune măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat la firma acestuia, respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existența infracțiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro.

„În același context, la 27 iulie, prin același intermediar, suspectul Goian a primit efectiv suma de 24.000 lei din totalul de 30.000 lei pretinși inițial (suma de 4.000 lei a fost oprită de către denunțător urmare a unei înțelegeri prealabile cu suspectul), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, precizează DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.