DNA, sesizat de guvern pentru presupuse defrișări ilegale

Corpul de control al primului ministru a sesizat DNA în legătură cu săvârșirea a 52 de posibile fapte de natură penală în domeniul fondului forestier proprietate publică a statului, fapte săvârșite de angajați ai unor direcții silvice și ai Romsilva.

„Corpul de control al primului ministru a efectuat acțiuni de verificare la direcțiile silvice din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mehedinți, Neamț și Suceava în legătură cu valorificarea produselor fondului forestier proprietate publică a statului aflat în administrarea acestor entități precum și la Regia Națională a Pădurilor Romsilva, în legătură cu adoptarea de către acesta, în anul 2009, fără temei legal, a unui regulament. În urma verificărilor efectuate au rezultat indicii privind săvârșirea unui număr de 52 posibile fapte de natură penală”, se arată în raportul Corpului de control.

Printre neregulile sesizate de Corpul de control se numără infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații, omisiune a sesizării organelor judiciare, fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și intereselor publice, neglijență în serviciu.

Problema defrișărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, în contextul în care, sâmbătă, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste faţă de despăduririle abuzive.

Klaus Iohannis a cerut reexaminarea Codului Silvic. Senatul a respins, săptămâna trecută, modificările solicitate prin cererea de reexaminare şi a votat legea în varianta iniţială.

Proiectul Codului Silvic va fi marţi în dezbaterea comisiei din Camera Deputaţilor, iar PSD îşi menţine poziţia de a adopta un Cod care să prevină şi să sancţioneze defrişări ilegale şi monopolul, a declarat, sâmbătă, premierul Victor Ponta.

Vezi Sinteza Valorificare Fond Forestier

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.