Doar Monica Niculescu ne-a stricat „petrecerea”

Halep a reuşit în sfârşit o victorie normală. Cu cine joacă fetele noastre în turul II. Măcel în „paradis” – o situaţie rarisimă la Madrid Open

Rezultatele fetelor noastre din primul tur

  • Patricia Maria Tig (#134) – Daria Kasatkina (Rus – #32): 6-3, 4-6, 6-2 !!!
  • Monica Niculescu (#31) – Louisa Chirico (SUA – #133): 5-7, 1-6 !!!
  • Sorana Cârstea (#131) – Jelena Jankovic (Srb – #23): 6-4, 6-3 !!
  • Irina Begu (#35) – Eugenie Bouchard (Can – #46): 6-4, 3-6, 6-4
  • Simona Halep (#7) – Misaki Doi (Jpn – #45): 6-0, 6-3

Patricia şi Sorana marile performere

În avancronica primului tur, arătam că Patricia Maria Tig şi Sorana Cârstea au şanse mici având dincolo de fileu adversare puternice şi 100 de locuri diferenţă în clasamentul WTA. Şi totuşi Patricia şi Sorana au dat totul şi au obţinut victorii uriaşe. Învinsele nu pot invoca necunoaşterea adversarului sau o posibilă eclipsă de formă. Sunt totuşi 102, respectiv 108 locuri diferenţă în clasament. Iar Tig este debutantă la un turneu de asemenea calibru, şi, la fel ca şi Cârstea a jucat cu precădere în circuitul ITF în ultimii doi ani. Foarte rar o jucătoare din România aflată în top 200 a mai întrecut o jucătoare mai bine clasată cu 100 de locuri. Tot Sorana a mai realizat o astfel de performanţă recent la Istanbul, Begu de două ori în 2011 la Marbella, Halep ultima oară în 2010 – când a bătut-o pe…Sorana Cârstea (la vremea respectivă pe locul 36 în WTA) şi Dulgheru de trei ori în 2009 şi o dată în 2013. Din păcate, exact invers s-a întâmplat cu Monica Niculescu, ea suferind o înfrângere ruşinoasă, deşi a avut cel mai uşor adversar posibil. Din 2013 şi până duminică 1 mai 2016, adversara ei, Louisa Chirico avea doar 3 victorii la jucătoare din top 50, şi 7 la jucătoare clasate între locurile 53 şi 100. Simona Halep a obţinut în sfârşit o victorie normală, fără să se chinuie, deşi, a avut în faţă o jucătoare bătăioasă şi incomodă. În ceea ce o priveşte pe Irina Begu, decepţia anului până acum, ea a reuşit cel mai bun rezultat din 2016, chiar dacă Bouchard nu mai e cea care a fost acum un an şi ceva, dar cine a monitorizat-o a putut observa că este într-o sensibilă revenire.

Programul româncelor în turul II

  • Patricia Maria Tig (#134) – Sloane Stephens (SUA – #21)
  • Irina Begu (#35) – Garbine Muguruza (Esp – #4)
  • Simona Halep (#7) – Karin Knapp (Ita – #72)
  • Sorana Cârstea (#131) – Danka Kovinic (Mne – #47

Măcel în „paradis”

1 Mai nu a priit deloc primilor doi capi de serie, nr 2 şi 3 mondial. După ce Angelique Kerber (#3 WTA) a fost învinsă (4-6, 2-6) de cehoiaca Barbora Strycova (#33), în ultimul meci al reuniunii, Agnieszka Radwanska (#2 WTA) a fost şi ea învinsă de slovaca Dominika Cibulkova (#38) cu 4-6, 7-6, 6-3. Este o raritate la un astfel de turneu, ca încă din primul tur să fie eliminaţi capii de serie 1 şi 2. Vom verifica statisticile, un lucru este cert, în ultimii 7 ani, nu a existat la Madrid o astfel de situaţie. În total, 5 capi de serie au ieşit din cursă după primul tur: Roberta Vinci (c.s. – 7), Svetlana Kuznetsova (9) şi Sara Errani (15).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.