Doctor bătut de tatăl unui copil

Un medic pediatru de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală a depus plângere penală după ce a fost bătut de părinţii unui copil internat cu o afecţiune respiratorie uşoară, News.ro,

Nemulţumiţi că doctorul le-a comunicat că nu se mai impune spitalizarea acestuia, părintele l-a luat la palme pe medic până când a început să îi curgă sânge din ochi.

Şefa Clinicii Pediatie a spitalului, dr. Mihaela Bălgrădean, a precizat că incidentul a avut loc marţi, fiind vorba despre un medic pediatru specializat în afecţiuni respiratorii, cu o vechime de 33 de ani în spital, de un copil internat de 24 de ore.

Potrivit sursei citate, medicul a fost agresat în cabinetul său, în timp ce le comunica părinţilor copilului că acesta are o afecţiune respiratorie uşoară şi nu se mai impune spitalizarea sa, iar în urma agresiunii el a suferit o hemoragie intraoculară.

„Părinţii au fost nemulţumiţi de acest diagnostic, ei susţinând că este vorba despre o afecţiune mai severă, iar atunci tatăl copilului l-a luat la palme pe medic, până când acestuia a început să îi curgă sânge din ochi”, a declarat dr. Mihaela Bălgrădean, potrivit sursei citate.

Ea a precizat că la faţa locului a fost chemată şi Poliţia, iar medicul a făcut plângere penală împotriva tatălui copilului. De asemenea, spitalul a depus, miercuri, o plângere penală pentru agresiune.

Bălgrădean a mai spus că în cei 33 de ani, de când lucrează la Spitalul „Marie Curie”, este prima oară când un medic este bătut în spital.

Conform prevederilor legale, ameninţarea personalului medical se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, lovirea sau orice alte acte de violenţă – închisoare de la 6 luni la 3 ani, vătămarea corporală – închisoare de la 6 luni la 6 ani, vătămarea corporală gravă – închisoare de la 3 la 12 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.