Documentele care ar putea face ca referendumul să ia o cu totul altă turnură

Mihai Gâdea a prezentat, marţi seară, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”, un document senzaţional al unei instituţii ce confirmă cifra dată de Institutul Naţional de Statistică care ar putea face ca referendumul să ia o cu totul altă turnură.

Potrivit INS, în România la ora referendumului, numărul persoanelor cu drept de vot era de 16.527.971.

În momentul în care ne naştem primim un cod numeric personal, iar datele noastre sunt introduse într-o bază de date a Ministerului de interne şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Atunci când cineva moare, datele sale sunt eliminate imediat  din sistemul CNAS, dar nu la fel se procedează şi la Ministerul de Interne.

Redactorul şef al postului Antena 3 a solicitat CNAS un document din care să reiasă câte persoane din România au drept de vot. Peste 20 de milioane de români sunt asiguraţi, iar aproximativ 4 milioane reprezintă numărul de copii şi tineri minori.

Potrivit CNAS, din totalul persoanelor asigurate, 16.568.476 sunt votanţi reali.

Vă prezentăm documentul remis de CNAS:

În anul 2003, România a avut un referendum în luna octombrie privind legea de revizuire a Constituţiei României. Era nevoie de cvorum pentru validarea referendumului.

În documentul Curţii Constituţionale Române se arată care este baza de calcul, de la ce număr al populaţiei se calculează pentru a valida jumătate plus 1.

Numărul persoanelor înscrise pentru referendum, în anul 2003, este de 17.842.103. Din anul 2003, până în prezent, numărul persoanelor cu drept de vot a scăzut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.