Dodon, amenințat cu „răfuială fizică”

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a numit pe primarul oraşului Bălţi şi lider al Partidului Nostru, Renato Usatîi, ”bandit, balabol, cloun” şi i-a transmis că poate va ajunge și el cândva „președinte… în celula din închisoare”, relatează site-ul moldovean Deschide.md.

Dodon a lăsat de înțeles, în timpul unei conferințe online unde a răspuns la întrebările cetățenilor, că Renato Usatîi l-ar fi amenințat cu „răfuială fizică”.

Una din întrebările adresate lui Dodon a fost: Cum credeți, de ce Renato Usatîi aruncă întotdeauna cu mizerii în dumneavoastră?

Răspunsul președintelui: „De ce? Cum credeți? Eu cred că omul pur și simplu a depășit toate granițele. Spuneți-mi vă rog, cum poți să te așezi la masa de negocieri și să hotărăști ceva cu cei care se comportă ca niște bandiți. Te amenință că vor da indicații kilerilor, probabil că au experiență, ca să se ocupe de președintele Republicii Moldova, și așa mai departe. Doar fricoșii acționează în acest fel, care stau în saună la Rubliovka [n.red. cartier de elită din suburbia Moscovei]. Toată viața nu au făcut nimic pentru această țară. La karaoke cântă bine, atunci să cânte la karaoke. Clounii trebuie să defileze la circ. Balabolii să joace în narde. Apropo, bandiții joacă astfel de jocuri. Vrei normalitate, poartă-te normal. Poate îți este ciudă că nu tu ai devenit președinte? Cine știe, poate va veni și timpul tău, poate ai să ajungi președinte undeva… în celula din închisoare. Eu nu permit nimănui să discute cu mine pe astfel de tonalități. Iar alții care în anii 90 au avut alte ocupații… bandiții trebuie să fie lângă bandiți. Această întrebare vă rog să nu mi-o mai adresați”.

Între cei doi politicieni au mai existat schimburi de replici dure. Ultima dată acest lucru a avut loc în luna mai când Igor Dodon a declarat că Usatîi ar fi un „clovn” care nu are ce căuta în politică”: „Balabolul rămâne balabol. Cel mult, ce-i poți încredința: lucrul la circ. În viața sa el nu a făcut nimic bun. Oamenii au încercat să-l scoată pe Usatîi din gruparea criminală, dar nu au scos criminalul din el… Despre ce să vorbești cu așa oameni?”.

Ulterior Usatîi i-a răspuns acestuia că „în comparaţie cu politicieni precum Dodon, Usatîi nu minte, nu fură şi nu trădează”.

Relațiile dintre cei doi politicieni s-au deteriorat după ce Igor Dodon a devenit președintele Republicii Moldova. Usatîi l-a acuzat de mai multe ori pe actualul șef al statului de trădare și l-a numit „păpușă” manipulată de Plahotniuc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.