Dodon, despre Băsescu: E un pericol mare

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat că prezența lui Traian Băsescu în politica moldovenească reprezintă un mare pericol Republica Moldova.

Acesta a mai susținut că administrația pe care o conduce ”îi ține piept” greu fostului preşedinte român în dosarul retragerii cetăţeniei sale moldoveneşti.

”Dacă el ar avea astăzi cetăţenie, ar fi lider de partid, iar aceasta este un mare pericol pentru ţară. Noi ştim cu ce vine el în politica moldovenească. Doreşte să creeze o mare aripă unionistă, ceea ce reprezintă vreo 10-20% din populaţie. Vreau să amintesc că unioniştii din R. Moldova nu obţin mai mult de 12-15 mandate în Parlament. Ei mereu sunt necoordonaţi, iar el vrea să-i adune”, a declarat Dodon, citat de deschide.md.

Alegerea lui Băsescu în funcția de preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale reprezintă o intrare ”prin geam” a fostului președinte român în politica moldovenească, a mai susținu Dodon.

”Nu pot spune că a intrat în politică triumfalist. A încercat să intri prin geam, iar noi acest geam l-am închis. Vom vedea ce va urma. Deocamdată noi ţinem piept în instanţe. Nu e uşor”, a mai spus Igor Dodon, arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.