Dodon invită NATO să plece din Moldova

Zilele trecute, preşedintele Igor Dodon a făcut o vizită la Bruxelles, a vorbit despre anularea Acordului de Asociere şi a cerut NATO să stopeze demersul de deschidere a unei misiuni diplomatice la Chişinău. Vizita lui Dodon la Bruxelles a fost aspru criticată, în mod paradoxal, de cei care l-au ajutat pe Dodon să devină preşedinte, iar cea mai interesantă luare de poziţie este cea a liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, care susţine că preşedintele nu exprimă poziţia cetăţenilor moldoveni, ci una personală.

Să nu muşti mâna care te-a hrănit

Săptămâna trecută, Guvernul României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a făcut publică lista proiectelor din Diaspora ce urmează a fi finanţate şi în anul 2017. Poate cea mai interesantă cerere de finanţare este depusă de către societatea Open SRL din Chişinău, care solicită Guvernului României 170 de mii de lei, finanţare pentru portalul de ştiri deschide.md. Nu ştiu de ce, am convingerea că aceştia vor şi primi banii anul acesta, cum, de altfel, i-au primit şi în ultimii trei ani. Deontologii de la deschide.md primesc, astfel, binemeritatul premiu pentru campania de mazilire pe care a dus-o anul trecut împotriva Maiei Sandu şi-a lui Andrei Năstase. Pe bani publici româneşti, „super-românii“ de la deschide.md n-au scăpat nicio ocazie să tragă în Maia Sandu, fără a le păsa o singură secundă că prin această acţiune îl fac pe Dodon preşedinte.

Săptămâna trecută, portalul deschide.md a publicat un material despre o vizită a conducerii PL la Slănic-Moldova, investigaţie pornită de la pagina de Facebook a patronului hotelului „Perla Moldovei“, Andrei Şerban, care postase câteva poze cu Mihai Ghimpu, cu ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, şi directorul Căii Ferate din Republica Moldova, Iurie Topală, pe care îi prezenta ca oaspeţi de seamă ce-i trecuseră pragul.

Autorul articolului susţine că liderii liberali s-au dus la „un om de afaceri dubios“ din România, informaţie pe care, chiar el susţine, o oferă motoarele de căutare. Până aici pare a fi o investigaţie jurnalistică, dar celor care ştiu despre relaţia dintre Sorin Bucătaru (patronul de la deschide.md) şi potentul om de afaceri moldovean, actualmente directorul căii ferate din Moldova, Iurie Topală, acest material le trezeşte o întrebare: de ce Bucătaru îl „pocneşte“ pe Iurie Topală, cel care i-a finanţat începutul la deschide.md, şi dacă soarta lui Topală o va avea şi actualul finanţator, Guvernul României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cristian Cobuz 63 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.