Dodon merge la Bruxelles

Președintele Igor Dodon va efectua o vizită la Bruxelles, în perioada 6-8 februarie, acesta având planificate întâlniri cu înalți oficiali europeni și ai NATO.

Dodon anunţa anterior că a acceptat invitația de a merge în a doua vizită oficială, cerând ca la Bruxelles să fie organizată și o întrevedere cu conducerea NATO.

„Am acceptat invitația și voi merge în a doua vizită oficială, așa cum am promis, la Bruxelles, în perioada 6-7 februarie, curent. Sunt planificate mai multe întrevederi cu conducerea Comisiei Europene, ai Consiliului European ș.a. oficiali de rang înalt din UE. Am solicitat să fie organizată și o întrevedere cu conducerea NATO”, spunea președintele, potrivit independent.md.

Dodon va purta discuții cu oficialii europeni despre relatiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și despre deficiențele și lacunele care sunt evidente după 2 ani de implementare.

„I-am transmis Ambasadorului Pirkka Tapiola proiectul Memorandumului privind cooperarea dintre Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova, acord care intenționez să fie semnat cu Uniunea Euroasiatică și care nu contravine Acordului de Asociere cu UE. Moldova trebuie să mențină relatii bune cu UE, să stabilească un parteneriat strategic cu Federația Rusă, să colaboreze și cu Estul și cu Vestul în interesele cetățenilor Republicii Moldova”, a mai anunțat Igor Dodon.

În prima vizită oficială, la Moscova, Dodon a făcut mai multe declarații controversate. Acesta i-a promis președintelui rus Vladimir Putin că PSRM va cere anularea Acordului de Asociere semnat cu Uniunea Europeană, dacă va avea majoritate parlamentară după alegerile din 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.