Dodon: Unionismul ar trebui interzis prin lege

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a afirmat că unionismul ar trebui interzis prin lege, adăugând că toți cei ce urmăresc lichidarea statalității Republicii Moldova sunt trădători, relatează Agora.md.

Declarațiile președintelui moldovean au fost făcute în cadrul unui interviu acordat celor de la NTV Moldova. Dodon a afirmat că unionismul trebuie interzis prin lege, adăugând că toți cei care defilează în public cu drapelul României ar trebui ar trebui scoși în afara legii.

”La fel cum este în România. Acolo, dacă promovezi unirea Transilvaniei cu Ungaria sau a Moldovei cu Republica Moldova, ești declarat în afara legii”, a declarat Dodon.

Liderul de la Chișinău a mai spus că sunt unele categorii de oameni care urmăresc distrugerea statalității Republicii Moldova.
”O categorie: elitele politice, care au fugit din țară, diferiți poeți, scriitori, istorici, unii jurnaliști, care trăiesc foarte bine și se consideră deștepți, care au furat și parazitat statul pe spatele cetățenilor. Și acum ei au sarcina să distrugă Republica Moldova. Aceștia sunt dușmanii Moldovei”, a spus Dodon.

Președintele moldovean este de părere că acțiunile pentru lichidarea statului moldovean fac parte dintr-o campanie coordonată din exterior. Acesta a afirmat că în această campanie sunt implicate și cercuri influente din România.

”În niciun caz nu vreau să acuz conducerea altor state. Recent, am primit felicitări cu ocazia Zilei Independenței din partea mai multor conducători de state, inclusiv din partea președintelui României, domnul Iohannis. Nu vreau să cred că această politică de distrugere a statalității Republicii Moldova este pusă la cale de primele persoane.Nu ar fi corect. Dar anumite cercuri din România sunt interesate”, a continuat liderul de la Chișinău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.