Doi actori renumiţi, la Bucureşti

Tim Robbins, interpret de Oscar la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie prezintă unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale verii, producţia californiană Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, în regia lui Tim Robbins.

Trei reprezentaţii extraordinare, pe 22, 23 şi 24 iunie, la ora 19.00, îl vor aduce în prim-plan pe marele actor şi regizor de teatru şi film Tim Robbins, împreună cu trupa sa The Actors’ Gang, în Bucureşti, la Teatrul de Comedie.

Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele Top Gun, Cadillac Man, Bob Roberts sau Mystic River. Câştigător al Oscarului şi al Globului de Aur pentru rolurile din Mystic River şi Player, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producţia de succes Cradle Will Rock, iar lungmetrajul Dead Man Walking, scris şi produs de Tim Robbins, a câştigat mai multe premii, dintre care amintim Academy Award pentru cea mai bună actriţă pentru Susan Sarandon şi patru premii la Festivalul de Film de la Berlin, precum şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor şi o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Din 1981, Tim Robbins este Director Artistic al companiei teatrale The Actors’ Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii.

Compania The Actors’ Gang prezintă piese noi, neconvenţionale şi reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificaţie a scenei ca spaţiu al comuniunii sacre, transmiţând publicului mereu un mesaj îndrăzneţ, original şi ferm.

Privind acest grup de actori, descopăr existenţa unui fenomen numit stil, în care mişcarea actorilor de pe scenă devine un miracol al artei”, apecia Dario Fo.

Pe scena Teatrului de Comedie, feeria Visul unei nopţi de vară va recrea o lume fantastică, populată de zâne, de vrăji, incantaţii, cu îndrăgostiţi fermecaţi şi descântaţi, o lume în care până şi Crăiasa Zânelor se îndrăgosteşte de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaş de zburdălniciile unei nopţi de la jumătatea verii.

Treisprezece actori ai The Actors’ Gang, împreună cu regizorul Tim Robbins şi Co-Directorul Artistic al companiei, Cynthia Ettinger, luminează hăţişurile shakespeariene cu muzică originală, expresivitate cinetică şi cu o abordare captivantă a realităţii şi a magiei limbajului original.

Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare – sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă şi înşelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos şi confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă şi sălbatic de amuzantă”, scrie Tim Robbins.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Pierre Adeli, Adam Ferguson, Ali Grusell, Lee Hanson, Adam J. Jefferis, Will Thomas McFadden, Mary Eileen O’Donnell, Molly Mignon O’Neill, Monica Quinn, Pedro Shanahan, Bob Turton, Sabra Williams, Jillian F. Yim.

Echipa de creaţie este formată din Tim Robbins (regia), Cynthia Ettinge (asistent de regie), Dave Robbins (ilustraţie muzicală), Bosco Flanagan (light design) şi Erhard Steifel (măşti).

Muzica spectacolului este interpretată live de Dave Robbins şi Mikala Schmitz.

O producţie Actors’ Gang în colaborare cu Change Performing Arts.

Chris Noth vine să-l vadă pe „Paganini”

Chris Noth

Chris Noth este invitatul special al Teatrului Metropolis la spectacolul Paganini de duminică 26 iunie 2016, ora 19:00.

Nominalizat de două ori la Globul de Aur, actorul hollywoodian Chris Noth vine special în România pentru a vedea spectacolul Paganini de Mick Davis al Teatrului Metropolis. Chris Noth a devenit cunoscut publicului român pentru rolurile sale Mr. Big din seria Sex and the City, Mike Logan din Lege si ordine şi soţul Juliannei Margulies în The Good Wife.

În ziua spectacolului, Chris Noth va fi prezent la întâlnirea cu presa şi la o sesiune de autografe.

Spectacolul Paganini relatează marea poveste de dragoste a celebrului violonist şi bătălia pentru sufletul său.

Regia: Mick Davis

Regizor secund: Alexandru Nagy

Scenografie & Light Design: Dragoş Buhagiar. Decor: Vanda Maria Sturdza

Costume: Andrada Chiriac. Coregrafie: Lelia Marcu-Vladu

Cu participarea extraordinară pe coloana sonoră a lui Alexandru Tomescu

În distribuţie: Tudor Aaron Istodor, Gelu Niţu, Mihai Gruia Sandu, Adelaida Perjoiu, George Ivaşcu / Claudiu Bleonţ, Elvira Deatcu, Ana Ciontea, Petrişor Stan, Virginia Rogin, Adrian Ciobanu / Alexandru Sinca, Neculai Predica, Meda Victor, Tamara Roman / Aurora Păunescu, Olimpiu Blaj, Liviu Romanescu, Răzvan Dragu, Stefan Aprodu / Dragoş Ruşanu, Dan Apăvăloaie, Mădălina Anea / Bianca Bor, Lia Sinchevici, Cristina Mihăilescu, Catinca Nistor, Beatrice Rubica, Alexandra Poiană, Andreea Diac, Alexandra Apetrei, Ana Udroiu, Corina Dănilă, Eduard Cîrlan, Danni Ionescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.