×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 26 februarie 2017, 14:22
EUR (€)
+0.0039 ↗
4.4654 RON
USD ($)
-0.0016 ↘
4.0203 RON
• • •
Premieră mondială în medicină
Doi copii s-au vindecat de leucemie cu un tratament nou

Medicii britanici au reuşit pentru prima dată să trateze leucemia cu un tratament inovator, care deschide noi perspective asupra vindecării unor boli care până acum erau considerate a fi greu de tratat. Doi copii au fost vindecaţi de această boală cu celule T create prin inginerie genetică de la altă persoană.

Medicii londonezi spun că au vindecat doi copii cu leucemie în prima încercare la nivel mondial de a trata cancerul cu celule imune create prin inginerie genetică de la un donator. Experimentele, care au avut loc la London’s Great Ormond Street Hospital, arată posibilitatea unei terapii celulare folosind materiale necostisitoare din celule universale care ar putea fi injectate în venele pacientului la momentul potrivit.

Cei doi copii din Marea Britanie aveau 11 şi 16 luni şi sufereau de leucemie. Fuseseră supuşi mai multor tratamente, în prealabil, dar aceastea nu au dat niciun rezultat, potrivit unei prezentări a cazurilor publicate în urmă cu două zile în „Science Translational Medicine“. Waseem Qasim, medic expert în terapie genetică, este cel cel care a condus echipa care a făcut testele. El spune că la ambii copii boala este în remisie.

Descoperirea a născut, însă, deja controverse în lumea medicală. Deşi cazurile au ajuns în atenţia mass-media din Marea Britanie, unii cercetători spun că rezultatele nu sunt foarte clare pentru că copiii au apucat să beneficieze înainte şi de un tratament chimioterapeutic. Astfel că, spun ei, nu este evidentă dovada că cei doi copii ar fi fost vindecaţi printr-un tratament celular genetic. „Există indicii ale eficienţei acestuia, dar nicio dovadă“, spune Stephan Grupp, director privind imunoterapia în cancer la Spitalul de copii din Philadelphia. „Ar fi nemaipomenit dacă ar funcţiona, dar asta nu s-a demonstrat încă“. Drepturile pentru tratamentul medicilor britanici au fost deja vândute companiei Celletics, iar tratamentul este acum dezvoltat de companiile de medicamente Servier şi Pfizer. Tratamentele care folosesc celule-T, cunoscute sub denumirea CAR-T, sunt noi şi nici nu sunt încă vândute. Dar au demonstrat un succes foarte mare împotriva cancerelor de sânge. În studiile efectuate de companiile Novartis şi Juno, aproape jumătate dintre pacienţii cu cancer de sânge sunt trataţi după ce au primit versiuni modificate ale propriilor celule sangvine. Novartis va solicita autorităţilor americane să permită comercializarea tratamentelor pe bază de celule-T chiar începând cu acest an.

Andreea TudoricăPublicat Vineri, 27 ianuarie 2017
19748
 | 9
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
sss
0
cred ca s-au vindecat si pentru ca nu le-au dat citostatice
Publicat Duminică, 29 ianuarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+2
SA DEA DUMNEZEU SA INTRE MAI REPEDE PE PIATA PREA MULTI OAMENI MOR DE LEUCEMIE !!!!!!
Publicat Vineri, 27 ianuarie 2017
+Răspunde
!!!
+7
Bine ar fi să fie un succes adevărat şi nu comercial.
Publicat Vineri, 27 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Cum mai pedepsește Trump presa
Publicat acum 3 ore şi un minut
Corporatiști cu față umană
Publicat acum 22 ore şi 4 minute
Marea afacere a autocolonizării Europei
Publicat acum 18 ore şi un minut
Anti-ştirile Cotidianul
Publicat acum 6 ore şi 3 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Iohannis şi tunul FDGR
13 articole/ Actualizat Miercuri, 22 februarie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
6 articole/ Actualizat Sâmbătă, 25 februarie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
3 articole/ Actualizat acum 6 ore şi 3 minute
alarm off
România din Piaţa Chibrit
61 articole/ Actualizat Vineri, 24 februarie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
99 articole/ Actualizat Joi, 23 februarie 2017
Ioan Buduca

Traian Băsescu nu e un prost, dar n-a absolvit şcoala superioară de marină comercială cu note mari. Media sa generală a fost sub 7 (şapte). Florian Coldea, la fel. Sub şapte.

Ioan BuducaPublicat Vineri, 24 februarie 2017