Doi jurnaliști de la un cotidian turc, arestaţi

Doi jurnaliști de la cotidianul turc de largă circulație Sozcu, care adesea are opinii critice la adresa guvernului de la Ankara, au fost arestați, a anunțat sâmbătă agenția de presă guvernamentală Anadolu și publicația citată, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, autoritățile turce au emis mandate de arestare pe numele proprietarului și al trei angajați ai cotidianului Sozcu, pentru că ar fi comis infracțiuni în numele clericului musulman Fethullah Gulen, care trăiește în exil în SUA și este acuzat de Ankara că ar fi la originea tentativei de puci din 15 iulie anul trecut.

Cei doi angajați arestați sunt Mediha Olgun, editor la ediția online a publicației Sozcu, și Gokmen Ulu, corespondentul cotidianului în provincia Izmir, din vestul Turciei.

De la tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, autoritățile turce au închis peste 130 de posturi de televiziune și radio, ziare și site-uri de știri, iar un sindicat al jurnaliștilor turci afirmă că cel puțin 150 de ziariști au fost încarcerați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.