Doi oligarhi ruşi execută silit un investitor român

UniCredit Ţiriac Bank a vândut o creanță de 30 de milioane de euro pe care o avea de recuperat de la mai multe firme controlate de omul de afaceri Alexander Hergan, iar acum, noul creditor, o companie în spatele căreia se află doi miliardari de origine rusă, execută silit firmele și scoate la vânzare bunuri cu o valoare de 12 milioane de euro.

Datoriile de 30,7 de milioane de euro a mai multor firme deţinute de omul de afaceri Alexander Hergan, 66 ani, au fost cumpărate de o societate ai căror administratori lucrează pentru compania Reuben Brothers, deținută de frații David şi Simon Reuben, ocupanţii locului 103 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 11,8 miliarde dolari, potrivit ziarului Bursa.

Administratorii Franklin Management, care a preluat de la Unicredit creanţele firmelor lui Hergan, sunt Alexander Bushaev şi David Miller, amândoi cu funcţii în cadrul Reuben Brothers.

Alexander Hergan a emigrat în Statele Unite în 1966, la vârsta de 19 ani, şi s-a reîntors în România în anii ’90, când a pus bazele Bursei de instrumente derivate din Sibiu (SIBEX, de azi), împreună cu un alt broker de la Chicagode origine română, Thomas Curtean, şi cu Teodor Ancuţa, până nu demult preşedintele bursei,

Împreună cu Mark Proskine şi Russel Wasendorf a fondat în 1999 grupul Avrig 35, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România (printre proiectele grupului se află Charles de Gaulle Plaza din Bucureşti şi Bucharest Tower Center).

Unicredit a finanțat Avrig 35 și Avrig Asset Management cu 70 de milioane de euro pentru mai multe clădiri de birouri în apropiere de Piața Bucur Obor, însă lucrările au fost oprite.

Potrivit economica.net, averea fraţilor David şi Simon Reuben este estimată la 11,8 miliarde dolari. Cei doi au emigrat în Marea Britanie în anii ’50, iar la începutul anilor ’90 se aventurau în afaceri cu metal în Rusia. Fraţii au investit în piaţa metalelor şi au cumpărat o mare parte din industria de aluminiu din ţară prin compania lor Trans-World Metals.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.