×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 03:43
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Fiecare cu grija lui la vârful statului
"Doi și-un sfert" și SIPA, pe cântarul lui Iohannis: "Așa ceva nu se poate"

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că intenționează să atace la Curtea Constituțională decizia Senatului care a eliminat avizul CSAT din procedura de numire a șefului "Doi și-un sfert", aruncând săgeți în direcția PSD.

"Așa ceva nu se poate, este o eroare, o greșeală cum doriți. Atâta vreme cât instituția este una militarizată nu poate să funcționeze fără aviz CSAT. Punct. Iar, indiferent ce dorește Senatul sau Camera Deputaților, așa funcționează instituțiile în România, conform Constituției și dacă se menține această soluție, care este una neconstituțională, după părerea mea, evident că speța va merge la Curtea Constituțională. (...) În ultimă instanță, voi ataca eu la Curtea Constituțională, dar deocamdată așteptăm să-și revină Parlamentul și să intre în normalitate", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele a susținut, răspunzând unei întrebări, că acest act normativ a fost adoptat în această formă din rațiuni politice. "Eu văd aici o rațiune politică din partea PSD. Este destul de evident după speța cu ANCOM acum speța cu acest serviciu al Ministerului de Interne, se încearcă din partea PSD să se elimine instituția președintelui, respectiv CSAT din anumite proceduri. Este o eroare", a spus șeful statului.

În același timp, Klaus Iohannis a declarat, joi, referindu-se la arhiva SIPA, că este interesant cum "astfel de ciorbe reîncălzite" apar în spațiul public "la anumite momente politice", apreciind că Ministerul Justiţiei este cel care trebuie să vină cu clarificări în acest caz.

”Este interesant de urmărit cum apar astfel de ciorbe reîncălzite în spaţiul public la anumite momente politice şi cum dintr-odată unii devin amnezici, alţii devin tăcuţi, alţii devin vorbăreţi. Nu cred că aceasta este o temă care trebuie să rămână mult în spaţiul public şi aştept de la domnul ministru al Justiţiei transparent şi tranşant să clarifice această chestiune”, a spus președintele.

Întrebat dacă este de acord cu desecretizarea rapidă a arhivei SIPA, Iohannis a răspuns: ”Aştept concluziile de la minister (Ministerul Justiției - nr.), aşa cum au fost promise şi atunci vom vedea ce trebuie făcut. Am solicitat şi colegilor tehnicieni din CSAT un punct de vedere să vedem dacă CSAT are ce discuta în această chestiune sau nu”.

Klaus Iohannis a mai precizat că nu ştie dacă a fost trimis vreun raport la CSAT în vremea în care era ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu.

”CSAT la noi în ţară e folosit aşa pe post de panaceu universal, ceea ce nu este. CSAT are domeniul de care se ocupă, care este securitatea naţională. Nu pot să vă spun aşa, pe nepusă masă, dacă s-a trimis sau nu un raport, dar se poate verifica această chestiune. Oricum, a fost şi este în continuare un serviciu cu aceste atribuţii la Ministerul Justiţiei şi de aceea am spus că de acolo trebuie să vină clarificările. Să nu se aştepte cineva că în CSAT ne adunăm cu toţii şi dezbatem filă cu filă. Ministerul Justiţiei trebuie să vină cu o clarificare, iar dacă ministrul Justiţiei consideră că trebuie să primească un aviz sau o opinie CSAT, se va adresa CSAT. Nu are rost să discutăm ce a fost acum 7 ani sau acum 10 ani sau când s-a desfiinţat SIPA şi vara s-a reînfiinţat sub altă denumire”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele a precizat că nu a avut nicio discuţie pe această temă cu ministrul Justiţiei, ci aşteaptă ca acesta să se ţină de ceea ce a promis în spaţiul public.

Întrebat ce părere are despre propunerea ca arhiva SIPA să fie distrusă, Iohannis a replicat: ”Şi asta trebuie să ne propună ministrul Justiţiei. Nu ştiu ce e în această arhivă, dar aştept să aflu. Dacă sunt date care nu mai au nicio valoare, atunci, pentru a termina discuţia în spaţiul public, da, este şi aceasta o variantă, să fie arhiva topită”.

Citește și Șeful "Doi și-un sfert", fără botezul CSAT

Scandal Iohannis - Parlament pe "Doi și-un sfert"

Cotroceniul se spală pe mâini în cazul SIPA

Scandal între Cotroceni și Guvern

Ioana RaduPublicat Joi, 18 mai 2017
2766
 | 3
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
??????
-6
Remarcați totuși că sistemul de justitie face parte și din sistemul de siguranță și apărare națională ? Deci , considerați necesară și o exprimarea unei poziții de către CSAT , în chestiunea arhivelor menționate în articol ?
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul
+7
Mișto , la fel ca tovarășul țăran care a văzut girafa ... !
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+9
DOI SI UN SFERT O PIERDE LA CCR SI E SUPARAT RAU NAVETISTUL !!!!!!!CAT DESPRE SIPA CA UNU CARE NU M AM NASCUT IERI SUNT PENSIONAR SI MAI STIU CATE CEVA CE S A LUAT S A COPIAT LA ARHIVARE SAU DUPA DAR MAI PUTIN SI ASTA I MERITUL EXCLUSIV AL EDITATEI DE MACOVEI CARE TREBUIE JUDECATA PENTRU DEFAIMAREA ROMANIEI !!!!!!!PAREREA MEA ORICUM CEVA STIE NAVETISTUL CEVA PENTRU CA O PERIOADA ARHIVA CRED CA A FOST SI LA DISCRETIA ALTOR ORGANE DE SIGURANTA NATIONALA ,ASA CA NAVETISTULE RAMAI CU SRI SI SUNT CURIOS CAND NUMESTI UN SEF LA SIE CARE ESTE CA UN AL DOILEA AMBASADOR DE EXTERNE PENTRU ROMANIA SAU STIE CA PE CINE PROPUNE DIN PARTIDUL LUI CADE LA PARLAMENT !!!!!!BINE CA ESTE UN TIP SUPER PREDOIU LA SIE CARE FACE FATA ,O SOLUTIE AR FI SA TREACA IN REZERVA SI SA FIE NUMIT DIRECTOR !!!!!!!!ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !!!!!!!PS .APROPO O MAI FUGII DUPA INDIVIDUL ALA FRUMOS SI PERICULOS NUMIT BACHUS MONICUTA MACOVEI SAU MAI CORECT MACOVEI MONICUTA CEA CARE VB DE RAU RO IN UE !!!!!!!!!
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
SOCRATE
+1
Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau "in interes personal ori de grup" trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 27 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care stimuleaza instalarea anarhiei . HAI EXECUTIVUL DE LA COTROCENI TREZIREA ..................Somnul ratiunii si lipsa curajului nu numai ca naste monstrii dar ne lasa fara TARA.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
ana
+9
Ciol;anissssssssssss de ce i-ti este frica de comisii de verificare?
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul @ ana
+9
Daaaaaaaaaa , ai dreptate 100% ..... !
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
ILeo
+6
Membrii CSAT a Țării sunt: Ministrii Ap Nat, de Interne , Afacerilor Externe, Justiției, Economiei, Com și Mediului de Afaceri, Finanțelor Publice, directorul SRI, directorul SIE, șeful Statului Major General și consilierul prezidențial pentru securitate națională. CSAT analizează și (sau propune), în conformitate cu legea, promovarea: strategiei de securitate națională a României, strategiei militare a României, strategiilor de ordine publică și siguranță națională ale României, IN RAPORT CU RASPUNDERILE INSTITUTIILOR ABILITATE , datelor, informărilor și evaluărilor furnizate de serviciile de informații și de celelalte structuri cu atribuții în domeniul siguranței naționale. Asa cum "strategiile"tuturor ministerelor au fost facute varza fiind inexistente strategiile zise NATIONALE, asa s-a petrecut si cu "raspunderea" Ministrului Justitiei oricare a fost el- R Stanoiu, Macovei, Chiuariu, Predoiu, Cazanciuc sau Pruna, actual Toader despre care NU SE STIE ce informari si evaluari au dat SERVICIILE DE INFORMATII ca respecta atributiile legate de "independenta Justitiei". Despre SIPA - toti au venit si au tacut ca popandaii, inclusiv serv.de informatii in timp ce independenta justitiei clamata de nasul Basescu era sus si tare la inaltime. Jefuita de Macovei si Danilet si Paul Dumitriu si SRI, arhiva SIPA a devenit izvor de control si santaj ,totul "nestiut"de CSAT. Dimpotriva, ca sa "purifice" respectiva Justitie si Parchete, Basescu a initiat ,lansat "protocoalele"adica nu numai MCV a lui Macovei sa monitorizeze cloaca ,dar si experti de la orice serviciu strain sa "ne ajute cu experienta si pregatire"informative plus SRIul nostru sa "starpim coruptia "din Romania. Sa-i facem "organe penale" si asa a ajuns cea pregatita in laboratoarele SRI, Basescu si Macovei, respectiv Kovesi campioana absoluta in "lupta" iar Ro cea mai corupta natie. Iohannis, CSAT tac morman pe protocoale si Sipa ,un ou de strutz e pe la Toni Grebla..
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
SOCRATE
+6
Dupa ce s-a distrus economia , iar cca 4 milioane de romani au emigrat din cauza saraciei si regimului ANARHIC instalat dupa 1989 dezvoltandu-se in schimb securismul si mafiotismul in Ro .AR FI NORMAL macar in al doisprezecelea ceas sa inceapa REFACEREA SOCIETATI ROMANESTI IN BAZA UNEI STRATEGII PROGRESISTE CARE SA DEBUTEZE CU INOBILAREA JUSTITIEI SI A SECURITATII. UN FOR DE AUDITARE EXTERNA ar trebui sa analizeze cu atentie si daca intre castigurile incomensurabile ale avocatilor si lipsa de eficienta a actului de Justitie din Ro exista legaturi de cauzalitate. Dupa cum rezulta la o prima analiza se observa ca exista o dependenta a veniturilor avocatilor proportional cu scaderea finalitatii judiciare a proceselor. In aceasta ecuatie sunt fenomene extrem de complexe legate de destinatia finala a sumelor. Avocatura rămâne cea mai bine plătită meserie IN CONDITII MISTERIOASE. Un avocat din Capitală a câştigat, anul trecut, nici mai mult nici mai puţin de cateva ZECI DE MILIOANE lei net şi asta după ce şi-a plătit toate contribuţiile la stat, conform datelor furnizate de către DGFPMB. De altfel, şase poziţii din Top 10 cele mai mari venituri declarate în Bucureşti, în 2016, aparţin unor avocaţi. Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat care valorifica toate probele si expunerile.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Agentul Klaus
+11
L-am pus pe securici Ciolos, l-am impins pe securici procuricicominist Tudorel Toader, acu il transform pe minisecurici Grindeanu si il inchid pe prostovici Dragnea. Am facut bine, baci Soros?
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
18
+7
"panaceu universal" este un pleonasm.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
moser
+18
informatorii si profitorii intre ei..halal
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 12 ore şi 18 minute
Un atentat la sănătatea localnicilor
Publicat acum 12 ore şi 28 minute
Băluţă se înfurie şi mai ia un chioşc
Publicat acum 13 ore şi 58 minute
Clauză
Publicat acum 20 ore şi 29 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 8 ore