Doina Azoicăi, decan la UMF Iași, cercetată sub control judiciar

Cercetată pentru luare de mită, Doina Azoicăi, decan al Facultății de Medicină Generală din cadrul UMF ”Gr. T. Popa” Iași, a fost pusă sub control judiciar.

Un marocan şi un palestinian cu dublă cetăţenie au fost puşi şi ei sub control judiciar, fiind acuzaţi de dare de mită.

Procurori din cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe toată durata urmăririi penale, în cazul decanului Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iaşi, Doina Azoicăi, pentru luare de mită, al cetăţeanului marocan Haizoun El Houssine, acuzat de dare de mită, şi al lui Agha Romeen, cu dublă cetăţenie, palestiniană şi română, domiciliat în România, acuzat de complicitate la dare de mită.

Potrivit procurorilor, pe 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen şi al altor persoane, Doina Azoicai a primit de la Haizaoun El Houssine o tavă placată cu argint, potrivit inscripţiei existente pe aceasta, şi un ceainic, posibil tot din argint, drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuţiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultăţii de Medicină Generală Iaşi, înscrierea, în cadrul acestei instituţii, a fiului Haizoun El Houssine.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calităţile procesuale şi acuzaţiile şi li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Doina Azoicăi are interdiciţie de a efectua vreo activitate de exercitare a funcţiei de decan al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.