Domeniul Coroanei – trei medalii de aur la mondialele de cabernet şi roze

Nu este un secret pentru nimeni faptul că vinul este unul dintre cele mai ignorate şi subapreciate elemente de tezaur naţional. Strategiile de comunicare europeană şi internaţională au eşuat sistematic, strategiile au rămas la nivel de declaraţii tipărite pe hârtie frumoasă, iar nivelul de reprezentare la marile târguri internaţionale încă baleiază între jenant (acolo unde ajungem) şi complet inexistent, la cea mai mare parte a evenimentelor majore.

În aceste condiţii, reprezentarea României se face la nivel de producător individual, pe principiul “fiecare pentru el”, iar singurele oportunităţi de a atrage atenţia asupra calităţii vinurilor româneşti rămân concursurile internaţionale de vin. Unde, din fericire, strângem un palmares similar cu al oricărei ţări cu tradiţie în meşteşugul vinurilor de calitate.

Săptămâna trecută a fost rândul Domeniului Coroanei Segarcea să contribuie la acest palmares, cu două medalii de aur la Mondial du Cabernets (recoltele 2011 şi 2013 din gama Prestige) şi o medalie de aur pentru Tămâioasa roză, un soi unic în lume, câştigată la Concours Mondial du Rosé. Cu doar o săptămână în urmă, vinul roşu din colecţia Principesa Margareta, singurul Marselan 100% creat în România, cucerise medalia de aur la Challenge International du Vin. În total, vinurile din inima Olteniei au adunat, doar în acest început de an, şapte distincţii de prim rang (şase medalii de aur şi una de diamant), alături de zece medalii de argint, iar calendarul competiţional se află abia la început.

De remarcat este faptul că medaliile de săptămâna trecută au fost cucerite la concursuri ultraspecializate, unde eşantioanele evaluate de juriu sunt, în principiu, similare calitativ, diferenţele ţinând de subtilităţile fiecărui vin, de expresivitatea sa şi de capacitatea fiecărui producător de a se detaşa de gustul comun, transmiţând în fiecare pahar caracteristicile pământului din podgorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.