Domnul Bulă de la Ministerul Sănătăţii

Investiţiile în spitalele din România sunt blocate, condiţiile de muncă din multe unităţi medicale sunt proaste, salariile din sistemul de sănătate nu au fost majorate, doctorii continuă să plece din ţară, iar ministrul Sănătăţii face numiri şi declaraţii.

Ministrul tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a numit-o pe Monica Emanuela Althamer în funcţia de ministru secretar de stat. În prezent, la Ministerul Sănătăţii sunt nu mai puţin de patru secretari de stat, în condiţiile în care guvernele politice au lucrat cu maxim trei secretari de stat. Doamna Althamer este responsabilă de relaţia cu pacienţii, ceea ce reprezintă o premieră pentru sistemul medical. Care sunt atribuţiile unui astfel de secretar de stat doar o fostă oengistă ca doamna Althamer şi un fost oengist ca domnul Voiculescu pot şti.

Ministrul tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a pus un diagnostic sistemului de sănătate, care seamănă izbitor cu cel descoperit de asociaţiile profesionale ale medicilor şi de organizaţiile neguvernamentale care activează în domeniul sănătăţii: „Am construit extrem de puţine spitale, nu am investit în resursa umană, îi pierdem, este o hemoragie de medici, dincolo de orice altceva, vom avea o problemă masivă cu exodul medicilor. În niciun sector omul nu este la fel de important precum este în Medicină. Sunt oraşe în care specialităţi întregi nu sunt reprezentate, pur şi simplu nu au medici”. Domnul Voiculescu doar a pus diagnosticul, fără însă să-i prescrie o reţetă „bolnavului”. Adică, Vlad Voiculescu nu a spus când vor fi modernizate şi dotate unităţile medicale şi când vor creşte salariile, astfel încât să-i determine pe doctori să nu mai plece din ţară.

Într-o dimineaţă, Bulă nu avea chef să meargă la şcoală, spre profunda nemulţumire a părinţilor săi. Până la urmă, Bulă s-a îmbrăcat, şi-a pus pacheţelul cu mâncare în geantă şi a ieşit din casă, dar numai după ce mama sa i-a reamintit că nu mai este elev, ci directorul şcolii. Poate-i spune cineva domnului Voiculescu că nu mai este oengist, ci ministrul Sănătăţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.