Domnul Maior se cere afară

Interviurile şefului poliţiei secrete încep, mai nou, să fie calea potenţializării pericolelor la care trebuie să se aştepte militanţii societăţii civile, criticii managementului instituțional al securității, oamenii politici, judecătorii Curţii Constituţionale, gazetarii independenţi și orice alt cetăţean care ar cuteza să pretindă legi clare, predictibile, cu garanţii constituţionale efective pentru toate actele serviciilor care intruzionează drepturile şi libertăţile fundamentale.

Când şeful celei mai temute poliţii secrete afirmă, cităm : “(…) la momentul în care se va întâmpla o catastrofă voi şti spre cine să arăt cu degetul” , toţi ce vizați înţeleg că în spatele acestei exprimări diplomatice stă ameninţătoarea secure a războiului nevăzut, iar generalii domnului Maior au fost dezlegaţi să o folosească.

Reiterarea presiunilor cu ţinte precise, Curtea Constituţională, din nou acuzată de “crearea unui vid legislativ” şi “comentatorii patetici lipsiţi de viziune sau de inteligenţă”, ne dezvăluie dimensiunile şi calităţile, pe care trebuia să le fi intuit şi până acum, ale unui personaj cu argumente precum : “Mă interesează aspectul raţional, juridic legat de aceste legi. Noi considerăm că ele sunt concordante cu exigenţele şi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, unde sunt, de asemenea, expert(n.n. câta modestie !) (…) şi doctoratul meu e luat în acest domeniu. Garantez că toate aceste lucruri au fost avute serios în vedere de juriştii serviciului(…).”

Noi credeam că, în “materie de drepturi ale omului”, potrivit Constituţiei României, peste expertiza și deciziile Curţii Constituţionale nu poate să existe o altă autoritate. Ei bine, ne-am înşelat ! Există, “ Noi considerăm (…) doctoratul meu”şi“juriştii serviciului (…)”.

Domnul Maior a realizat exact ce a spus, dar asta a fost maniera în care a voit:

  1. Să se ceară afară, ori, dacă nu,

  2. Să se înţeleagă că, în curând, Curtea Constitutională ar putea rămâne fără cvorum, deoarece judecătorului Greblă îi vor urma şi alţi membri ai Curţii, chemati pentru probe de scris şi voce, la filiala D.N.A. a S.R.I.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.