Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, ne mişcăm şi noi mai cu talent?

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, refuză să pună la dispoziţia unei comisii a Parlamentului României copia dosarului 213/P/2017, privind eventualele fraude comise la alegerile prezidenţiale din 2009, dosar clasat definitiv.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, refuză, în continuare, să se prezinte în faţa Comisiei parlamentare de anchetă a prezidenţialelor din 2009.

Un procuror de la Parchetul General l-a reţinut pentru 24 de ore pe unul dintre apropiaţii liderului principalului partid de guvernământ, Liviu Dragnea, însă, după aceea, nu a solicitat arestarea preventivă, mulţumindu-se cu plasarea bărbatului sub control judiciar. Acţiunea pare a nu avea legătură cu înfăptuirea actului de justiţie, ci mai degrabă cu agăţarea preşedintelui PSD şi cu aruncarea acestuia în mijlocul unui scandal, pentru a-i compromite imaginea şi-aşa boţită. Totodată, este posibil să se urmărească intimidarea lui Liviu Dragnea, astfel încât acesta să-i ceară ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să nu se atingă de Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr.

Societatea civilă, nu aia care iese noaptea cu lanterna în Piaţa Victoriei, ci aceea formată din civilii care plătesc o viaţă întreagă contribuţii la bugetul de pensii şi se aleg cu o pensie de nimic, este indignată că tinerii pensionari din Armată şi Poliţie încasează nişte pensii speciale nesimţite.

„România educată” e din ce în ce mai împiedicată. S-au tipărit manuale de sport, în schimb nu s-au tipărit manualele de matematică şi română, iar numărul şcolilor fără autorizaţie sanitară şi fără autorizaţie de securitate la incendiu nu vrea să scadă nici de-al naibii.

Elevii primesc lecturi obligatorii pentru vacanţă. Copiii trebuie ca între o repriză de bătut mingea şi una de fotbal pe calculator să-i citească pe Creangă, Eminescu şi Caragiale. Nu ar fi rău ca vacanţa prezidenţială perpetuă în care se află, Klaus Iohannis să pună mâna pe Constituţie. Astfel va descoperi că la articolul 80, aliniatul 2, scrie că „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.

Haideţi, domnule Preşedinte Klaus Iohannis, ne mişcăm şi noi mai cu talent? Adică, citim şi noi Constituţia, veghem şi mediem?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.