×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 11:09
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, ne mişcăm şi noi mai cu talent?
Sorin Avram
Sorin Avram

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, refuză să pună la dispoziţia unei comisii a Parlamentului României copia dosarului 213/P/2017, privind eventualele fraude comise la alegerile prezidenţiale din 2009, dosar clasat definitiv.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, refuză, în continuare, să se prezinte în faţa Comisiei parlamentare de anchetă a prezidenţialelor din 2009.

Un procuror de la Parchetul General l-a reţinut pentru 24 de ore pe unul dintre apropiaţii liderului principalului partid de guvernământ, Liviu Dragnea, însă, după aceea, nu a solicitat arestarea preventivă, mulţumindu-se cu plasarea bărbatului sub control judiciar. Acţiunea pare a nu avea legătură cu înfăptuirea actului de justiţie, ci mai degrabă cu agăţarea preşedintelui PSD şi cu aruncarea acestuia în mijlocul unui scandal, pentru a-i compromite imaginea şi-aşa boţită. Totodată, este posibil să se urmărească intimidarea lui Liviu Dragnea, astfel încât acesta să-i ceară ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să nu se atingă de Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr.

Societatea civilă, nu aia care iese noaptea cu lanterna în Piaţa Victoriei, ci aceea formată din civilii care plătesc o viaţă întreagă contribuţii la bugetul de pensii şi se aleg cu o pensie de nimic, este indignată că tinerii pensionari din Armată şi Poliţie încasează nişte pensii speciale nesimţite.

„România educată” e din ce în ce mai împiedicată. S-au tipărit manuale de sport, în schimb nu s-au tipărit manualele de matematică şi română, iar numărul şcolilor fără autorizaţie sanitară şi fără autorizaţie de securitate la incendiu nu vrea să scadă nici de-al naibii.

Elevii primesc lecturi obligatorii pentru vacanţă. Copiii trebuie ca între o repriză de bătut mingea şi una de fotbal pe calculator să-i citească pe Creangă, Eminescu şi Caragiale. Nu ar fi rău ca vacanţa prezidenţială perpetuă în care se află, Klaus Iohannis să pună mâna pe Constituţie. Astfel va descoperi că la articolul 80, aliniatul 2, scrie că „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.

Haideţi, domnule Preşedinte Klaus Iohannis, ne mişcăm şi noi mai cu talent? Adică, citim şi noi Constituţia, veghem şi mediem?

Sorin AvramPublicat Duminică, 13 august 2017
4674
 | 21
 | 25
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
j@d
-4
Tov ziarist-ceea ce face Parlamentul cu acea comisie este tot o escrocherie si o nesimtire din partea lor! Dupa 7 ani tu vi si consumi bani si nervi ca sa afli ce? Faptul ca unii au furat mai mult ca altii la alegeri? Asta ne trebuie acuma ? Si daca afla-sa zicem-purul adevar-care este altul decat cel pe care il stim- ce se intampla? Nimic! De cenu fac o comisie parlamentara in care sa se afle cine a furat cei cca 400 miliarde euro in 27 de ani? Nu credeti ca ar fi mai util si mai benefic ptr. poporul roman. Macar in acest caz s-ar mai putea recupera din bani ca multi inca mai traiesc. Vedeti tov. ziarist de ce suntem cum suntem? Ptr. ca si unii -gen d-voastra-in loc sa se ocupe de lucruri serioase si sa fie intr-adevar CAINE DE PAZA al democratiei-se ocupa cu...CEOACE. Apropos...aseara o abonata la ROMANIA TV. -televiziunea PSD-a cerut nici mai mult nici mai putin decat DESFIINTAREA imediata a DNA. Ce ziceti? tov ziarist?...astept un comentariu pe aceasta tema din parte d-voastra!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Corneliu
+3
Iohannis poate fi numit fara exagerari presedintele anti-talent.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Themis
-1
România ori se elberează de voi ori va muri. ( din păcate când spun eliberare de voi spun pe orice cal,e e un act de autoapărare care permite totul)
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
justinianus
+5
Ce sa vegheze Avrame? Nu vezi ca mai sunt sunt 3 luni si Klaunul este de 3 ani la Cotroceni si el tot nu si-a adus nevasta in Bucuresti? Ce Constitutie, ce mediere, ce vgehe! Poate priveghi! Nu vezi ca pe el il intereseaza doar ce-i permite lui perpetuarea puterii si influentei pentru el si prietenii lui! El face drumuri saptamanale la Sibiu, cu multa cheltuiala publica, pentru ce? Pentru as vizitat nevasta si a discuta in locuri sigure cu prietenii straini cum sa smechereasca mai bine Romania? Vai de poporul care la 100 de ani de la o realizare istorica,Marea Unire, are in fruntea sa un alogen, sas, SRI are un evreu ungur, PNL un ungur, sef la comisia de arbitrii in fotbal un grec, antrenor la nationala de fotbal un german, conducator la Bursa un polonez, administrator la FP americani! Romanii unde sunt? A ,da, uitasem, ei sunt sclavii!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
moser
+5
uite chiar nu m am gandit pana mi atrase atgentia un domn cat de inutil se misca acest presidente ..cand se misca...grea fonctie , bgreu prezidente ..grea miscare..bona note...prezidente ..oriunde ai fi.
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
gogu49
+4
Unde a-ti disparut Dle Sorin Avram din emisiunile Tv,ce le realizati cu mare tact si profesionalism?Va asteptam iara sa apareti ca sa ingustat mult prezenta de profesionisti la emisiunile Tv~
Publicat Marţi, 15 august 2017
+Răspunde
??????
0
Considerați că s-ar putea zice că ar funcționatreburile"le sub "auspiciile" "legii acțiunii și reacțiunii", având loc și manifestări ale "principiilor termodinamicii"?
Publicat Marţi, 15 august 2017
+Răspunde
??????
+1
O chestiune firească avându-se în vedere atribuțiile și reglementările specifice celor din "speța" prezentată ?
Publicat Marţi, 15 august 2017
+Răspunde
??????
-1
O chestiune firească avându-se în vedere atribuțiile și reglementările specifice celor din "speța" prezentată ?
Publicat Marţi, 15 august 2017
+Răspunde
Eu
+6
Dar de ce îl deranjați? Lăsați-l să se mai odihnească puțin, îi e și lui greu cu naveta Sibiu-București, și iar București-Sibiu, și iar ... A obosit și el. Care-i graba?!
Publicat Marţi, 15 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 31 minute