Donald Trump şi anti-sistemul, Nicuşor Dan şi sistemul

Au sărit analiştii de pe malurile Dâmboviţei ca să ne spună că votul din Statele Unite ale Americii s-ar putea repeta la alegerile parlamentare din România, în sensul că foarte mulţi români, sătui de politica tradiţională, se vor revolta împotriva sistemului, orientându-se către USR.

Numai că Nicuşor Dan are jumătate din vârsta lui Donald Trump şi, deci, jumătate din experienţa de viaţă a preşedintelui ales al SUA.

Nicuşor Dan nu a făcut afaceri nici măcar de miliarde de lei, darămite de dolari, nu a construit nimic şi nu a creat mii de locuri de muncă.

Nicuşor Dan nu are toată presa împotriva sa. Din contră, şeful USR se bucură de susţinere din partea unei părţi importante a televiziunilor, ziarelor şi site-urilor.

Nicuşor Dan nu este împotriva multinaţionalelor, iar limbajul folosit de acesta este cel al unui corporatist.

Nicuşor Dan nu are un discurs limpede şi ferm în chestiuni importante, acesta vorbind mult şi nespunând nimic.

Nicuşor Dan nu are priză decât la o anumită parte a publicului din marile oraşe.

Nicuşor Dan nu a prea a ieşit din Capitală pentru a bate ţara în lung şi în lat ca să stea de vorbă cu alegătorii.

Nicuşor Dan nu reprezintă un partid cu o ideologie clară.

Nicuşor Dan nu trece sticla decât pentru a se urca pe bicicletă pentru o tură pe Calea Victoriei, în timpul căreia să le spună colegilor de plimbare cum va salva el România când va creşte mare.

Nicuşor Dan este oengistul-politician căruia preşedintele României, Klaus Iohannis, îi suflă în coarne, inclusiv în coarnele de la bicicletă, iar premierul României, Dacian Cioloş, îl plimbă cu Platforma prin faţa alegătorilor care stau în faţa televizorului. Aşadar, Nicuşor Dan nu este anti-sistem, ci este omul sistemului condus de preşedintele Iohannis şi de premierul Cioloş. Aşadar, mai uşor cu paralele dintre alegerile din SUA şi cele din România. Mai uşor, pentru că paralele sunt inegale şi există pericolul de cădere. În ridicol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.