Donald Tusk: Bulgaria și România sunt pregătite să adere la spațiul Schengen

Bulgaria este pregătită să adere la spațiul Schengen, a declarat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, după o întrevedere cu premierul bulgar Boiko Borisov desfășurată la Varna, transmite BTA, citată de AGERPRES.

”Astăzi, Bulgaria este poate cel mai bun exemplu, și pentru alte state membre, al modului de protejare a propriilor granițe. Trebuie să fim realiști și să mutăm atenția dezbaterii de pe modul de tratare a simptomelor pe felul de tratare a cauzelor profunde”, a spus Tusk.

Cei doi oficiali au mai discutat despre problemele Europei în sectorul energetic.

În urmă cu o lună, Comisia Europeană și-a reiterat poziția potrivit căreia România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen, spațiul european de liberă circulație, dar că decizia este una politică și trebuie luată în cadrul Consiliului European.

”Poziția Comisiei Europene este că atât Bulgaria, cât și România îndeplinesc pe deplin criteriile de a deveni membre ale spațiului Schengen. Acum nu mai este o decizie a Comisiei; este o decizie politică ce trebuie luată de Consiliul UE și de Consiliul European”, declara pe 10 septembrie Natasha Bertaud, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.