Donald Tusk spulberă acuzațiile aduse lui Putin

Nu au existat propuneri de împărțire a Ucrainei în timpul întrevederilor mele cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat vineri fostul premier polonez Donald Tusk, comentând pe marginea interviului oferit de fostul șef al diplomației poloneze Radoslaw Sikorski publicației americane Politico, informează agenția de presă Tass, citată de Agerpres.

„În timpul niciuneia dintre întrevederile mele cu președintele Putin nu au existat niciun fel de propuneri (în acest sens)”, a spus Tusk, într-un interviu acordat unui post de radio din Polonia.

Potrivit fostului premier polonez, în anul 2008 menționat de Sikorski nici măcar nu a existat o întrevedere a sa cu Putin, „au fost doar discuții în cerc restrâns care nu se refereau la Ucraina”.

„Toată această poveste demonstrează că memoria îl poate înșela pe om”, a subliniat Donald Tusk, constatând că în prezent acest caz poate fi considerat deja închis.

Într-un interviu acordat Politico, Sikorski a declarat, conform publicației americane, că în 2008 președintele Vladimir Putin i-ar fi sugerat lui Donald Tusk o posibilă împărțire a Ucrainei între Rusia și Polonia. Ulterior, Sikorski a declarat că o parte din declarațiile sale au fost interpretate greșit.

La rândul său, Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a calificat articolul apărut în presa americană drept „balivernă”. „În primul rând, nu cunoaștem foarte bine „creația” acestei publicații. În general, însă, această informație pare a fi „balivernă”, a declarat Peskov pentru Gazeta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.