Donețk: Un proiectil a lovit o stație de autobuz

Cel puțin patru persoane și-a pierdut viața miercuri în urma unor tiruri de artilerie, care au lovit o stație de autobuz și uzina de metale din Donețk, centrul administrativ al regiunii cu același nume, bastion al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, în timp ce un summit al ultimei șanse ar urma să se desfășoare la Minsk în cursul serii într-o nouă încercare de a pune capăt conflictului, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Șoferul unui microbuz a murit după un tir de mortier”, a indicat pentru agenția franceză de presă un reprezentant al separatiștilor, Ivan Prihodko, în timp ce un angajat al uzinei de metale din Donețk a explicat că trei persoane, dintre care două din serviciul de pază, au fost ucise.

În același timp, președintele Petro Poroșenko a efectuat în cursul nopții de marți spre miercuri o vizită-fulger la Kramatorsk, regiunea Donețk, unde trupele guvernamentale i-au prezentat dovezi care probează implicarea Rusiei în tirurile din ajun asupra acestui orășel, potrivit postului de televiziune TSN.

El a inspectat ruinele unui imobil din centrul orașului, care a fost distrus de un proiectil tras din lansatoare de rachete multiple de tip „Smerci”. Militarii ucraineni i-au arătat lui Petro Poroșenko rămășițe de rachete și consecințele acțiunii lor distructive.

„Aceasta este o dovadă de utilizare a munițiilor cu fragmentație împotriva populației civile din Kramatorsk. Am în mâini un element al muniției sistemului ‘Smerci’, cu o rază de acțiune de 90 km. Cei care folosesc astfel de muniție împotriva populației civile nu sunt oameni. Voi arăta aceste dovezi atât la reuniunea de la Minsk (programată pentru miercuri seara), cât și la Consiliul Uniunii Europene”, unde am fost invitat, a spus Poroșenko.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.