Doroftei, despre audierea sa la DNA

Președintele Federației Române de Box (FRB), Leonard Doroftei, a declarat la ieșirea de la DNA, unde a mers luni dimineață, că a fost întrebat de către procurori despre gala de la București din 2011 în care a boxat Lucian Bute, dar nu a putut oferi prea multe detalii, deoarece la evenimentul respectiv nici nu a fost invitat.

„Am fost întrebat despre cum merg lucrurile în Federație, despre Gala Bute, despre care știți că nici măcar nu am fost invitat, și așa am scăpat repede. (…) Noi avem câteva litigii cu Obreja (Rudel Obreja, fost președinte al FRB — n.r.), despre recuperarea unui ring de box, niște bani (…). Am fost întrebați despre mai multe lucruri care s-au întâmplat în perioada lui Obreja. Nu am să vă dau date exacte”, a afirmat Doroftei, citat de Agerpres.

El a precizat că a avut un audit intern și că trebuia recuperate laptopuri, computere, televizoare.

Prezent de asemenea la DNA, Viorel Sima, secretar general al FRB, a afirmat referitor la banii care ar trebui recuperați de la Obreja că este greu de spus acest lucru, dar că în primul rând „trebuie recuperat ringul de box folosit la Gala Bute”.

Întrebat dacă sumele sunt de ordinul milioanelor de lei, Viorel Sima a subliniat că sunt „mai mari”.

Leonard Doroftei a completat că documentele de la FRB sunt la DNA și că ei nu au participat la „acele acțiuni și la semnături”.

Totodată, Viorel Sima a susținut că, la un moment dat, FRB a primit o solicitare ca, în cazul în care sponsorizările pe care le-a primit în perioada 2011 nu sunt în regulă și oamenii vor să recupereze banii de la Federație, aceasta să se constituie parte civilă și să ceară sumele de la foștii administratori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.