Dosar care îl vizează pe Neculai Onţanu, redeschis

Tribunalul Bucureşti a admis cererea DNA de redeschidere a unui dosar care îl vizează pe fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu.

„Admite sesizarea. Confirmă ordonanţa nr. 127/II/2/2016 din data de 21.04.2016 a procurorului –şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie , prin care s-a dispus infirmarea totală a ordonanţei nr.735/P/2015 din 15.03.2016, redeschiderea urmăririi penale în dosarul cu același număr şi reluarea urmăririi penale în cauză, faţă de Ababei Roberto Ştefan, Grigorescu Ovidiu, Onţanu Neculai şi Toma Şutru”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti s-a înregistrat, la data de 1 aprilie, o cerere a Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-o cauză în care este vizat Neculai Onţanu.

De asemenea, în dosarul este vizat şi Roberto Ababei, fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Toma Şutru, secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, şi Ovidiu Grigorescu.

Neculai Onţanu se află în arest preventiv, într-un dosar în care este cercetat de luare de mită. Potrivit procurorilor, în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu, în calitate de primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.