Dosar de malpraxis plimbat prin instanțe

Șapte ani s-au împlinit de când un dosar de malpraxis din Constanța se plimbă prin instanțe și tot nu există un verdict final. Ba mai mult, cu câteva zile în urmă, după trei verdicte, dosarul a fost trimis spre rejudecare.

Cauza îl are în prim-plan pe medicul ginecolog Hany Riad, acuzat de procurori că ar fi vinovat de decesul unei tinere de 15 ani din Constanța care a murit la patru ore după ce a făcut un avort la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Magistrații l-au trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Pe 21 aprilie 2016, Judecătoria Constanța a dispus achitarea medicului și obligarea părții responsabil civilmente, SC Asirom Vienna Insurance Group SA, la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă. Judecătorii au considerat astfel că faptele nu ar fi fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege. Familia fetei și procurorii au contestat decizia, iar recent cauza a fost trimisă spre rejudecare la Tribunalul București. Adică dosarul va fi reluat de la zero, după șapte ani de anchetă și procese.

Potrivit actului de acuzare, autopsia a stabilit faptul că decesul ar fi fost cauzat de un șoc hemoragic și o ruptură uterină. Concret, într-o seară tânăra a suferit o întrerupere de sarcină, în urma căreia medicul a constatat că fătul e mort. În urma chiuretajului, pacienta a fost internată la terapie intensivă. După patru ore, fata a murit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.