Dosare penale pentru şefii minerilor în cazul buletinelor confiscate

SURSA: REALITATEA.NET

Anchetă în cazul buletinelor confiscate, la Gorj. Un dosar penal a fost deschis, marţi, împotriva unor lideri ai minerilor. Buletinele unor angajaţi ai unor mine din Gorj ar fi fost confiscate de membri din conducerea unităţii.

Trei angajaţi cu funciii de conducere, lideri ai minerilor de la Gorj, alături de 15 angajaţi, au fost audiaţi pentru că, spun ei, li s-au confiscat buletinele de identitate în vederea neprezentării la vot la referendumului din 29 iulie.

Ofiţerii din cadrul IPJ Gorj s-au sesizat din oficiu. Aceştia efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu de a participa la referendum.

rei angajaţi cu funcţiii de conducere, lideri ai minerilor din Gorj, alături de alţi 15 angajaţi au fost audiaţi după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora unor angajaţi ai unei unităţi miniere li s-ar fi confiscat buletinele de către conducerea unităţii pentru a-i împiedica să voteze la referendumul din 29 iulie.

Ofiţerii din cadrul IPJ Gorj s-au sesizat din oficiu. Aceştia efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu de a participa la referendum.

„La data de 24 iulie a.c., urmare a aspectelor prezentate în mass-media din care rezulta faptul că angajaţi ai unei unităţi miniere din judeţul Gorj nu îşi vor putea exercita dreptul de a participa la referendum, întrucât persoane din conducere le-ar fi luat cărţile de identitate, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat din oficiu şi au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi seară, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj s-au deplasat la unitatea minieră, unde au audiat 15 angajaţi, dintre care trei cu funcţii de conducere, potrivit sursei citate.

Totodată, la nivelul unităţii miniere a fost dispusă o anchetă internă, rezultatul acesteia urmând a fi pus la dispoziţia ofiţerilor de caz, în perioada imediat următoare, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii continuă activităţile de cercetare, pentru lămurirea întregii situaţii de fapt, iar la finalizarea anchetei vor înainta dosarul penal, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, precizează reprezentanţii IPJ Gorj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.