Dosarul Gazeta de Cluj se târâie de 8 ani pe la Brăila

Dosarul Gazeta este o telenovelă fără sfârşit care se judecă de opt ani la peste 600 de kilometri de locul producerii infarcţiunii.

Nouă foști și actuali conducători ai ziarelor ce gravitau în jurul Gazeta de Cluj au fost trimişi în judecată pentru șantaj și asociere la un grup infracțional, mare parte din aceştia fiind chiar şi arestaţi preventiv în octombrie 2006: Liviu Man (5 luni), Ioan Otel (5 luni), Dorel Vidican (3 luni), Aurel Muresan (5 luni) și Anca Cocuț (o lună), Dan Pârcălab, Aurelian Grama (câte o lună).Alături de aceştia, inculpaţi mai sunt şi Adrian Avarvarei şi Solomon (fostă Onac) Memoranda Suppllexa.

În Dosarul case se judecă la Tribunalul Brăila sunt 9 inculpați, 6 firme părți responsabile civilmente, 65 de persoane vătămate, părți vătămate și părți civile, precum şi sute de martori. Dosarul a avut până acum peste 60 de termene, zeci dintre ele datorându-se şi citărilor greşite ale martorilor din proces…

Cum de Dosarul a fost strămutat tocmai la Brăila şi căruit fapt oare se datorează oare prelungirea infinită parcă a acestuia? Nu ştim! Dar Dosarul Gazeta a stârnit şi interesul dunărenilor. Iată ce citim pe site-ul teiadna.ro.

“Domnilor este UN banc la BRaila. Ce act nu Poate semna varga? Pai actual sexual ca restul le face. Nimeni nu Se atinge de el si are orasul la picioare:politie judecatori,finante,tot . Ia sa Se cerceteze cum isi face el jocurile la Galati cu fostele sotii TRofinescu si sarmisegetuza. Si tovarasii din Polita braila. Ca Doar nu degeaba s a ocupat si de aurul pierdut de neamurile de la Club. Si nu degeaba fiica lui FANEL MIHALCEA E TARTORE LA CABINETUL LUI HREBENCIUC ala cu retrocedarile. Si clar ca el a facut si pe la noi retrocedari… SI MAI NOU E INHAITAT SI CU OAMENII LUI BOC CE NE A TAIAT PENSIILE. CU PROCESUL GAZETA. EL LE ASIGURA LINISTEA LA SLUGILE LUI BOC, EL SI CU DIRECTORUL DE LA BANCA DACIA FELIX, SIMA, CARE NE AU FURAT BANII CU CARITASUL DUPA AIA. DE CE NU VEDE NIMENI CUM CONDUCE UN NOTAR ORASUL SI CUM FACE PROTECTIE LA SLUGILE LUI BOC DE LA GAZETA DE CLUJ. ATIA AJUNG LA GAlati la nevestele LUI varga !!!!”.

Bineînţeles, pe respectivul site se poate posta orice, de oricine. Tocmai de aceea, am purces la o investigaţie jurnalistică. Care în mare parte, confirmă cele de mai sus. Şi nu numai! Un imens vârtej cu stăpânii Brăilei, cu deputaţi, cu retrocedări, cu poliţişti şi judecători, cu bancheri, cu mituitorii lui Uioreanu, cu arestatul Bene… Un du-te vino Cluj – Brăila precum cel al inculpaţilor din Dosarul Gazeta.

Dar toate la timpul lor, adică zilele viitoare.

Peterfi Andreea

Sursa: cotidiantr.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.