Dosarul Loteria I, amânat

Judecarea dosarului Loteria I, în care George Copos este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, a fost amânată, joi, până în 16 iunie, pentru ca instanţa supremă să se pronunţe în legătură cu modul în care se aplică legea penală mai favorabilă, potrivit Mediafax.

ICCJ va hotărî dacă legea mai favorabilă se aplică global sau pe instituţie. Prima dintre sesizări se referă la faptul că judecătorul de caz decide pentru fiecare inculpat în parte dacă aplică strict noul sau vechiul cod penal. Cea de-a doua vizează modul în care magistratul poate amesteca, în pronunţarea unei decizii, articole din vehicul şi din noul cod penal.

George Copos a fost adus joi de la Penitenciarul Rahova la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea dosarului în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Compania Loteria Română.

În momentul în care a fost adus în sală, cu cătuşe la mâini, Copos a discutat câteva minute cu avocaţii săi şi imediat după începerea şedinţei de judecată, când s-a aşezat pe banca din boxa arestaţilor, a început să plângă.

Copos este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

În dosarul Loteria I, George Copos a fost condamnat, în 29 ianuarie, de Judecătoria Sectorului 2, la patru ani de închisoare cu executare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.