Dosarul lui Iohannis, o nouă amânare

Curtea de Apel Brașov a amânat luni dezbaterile privind contestația în anulare depusă de președintele Iohannis în dosarul imobilului din Sibiu.

Noul termen a fost stabilit pentru data de 6 iunie 2016, la ora 10.30.

Potrivit magistraţilor, termenul a fost ”acordat pentru realizarea procedurii de citare în străinătate” a uneia dintre părțile implicate în dosar. Este a doua amânare după ce, pe 4 ianuarie, magistrații CA Brașov au stabilit data de astăzi pentru a se pronunța asupra contestației în anulare.

Pe 12 noiembrie 2015, în urma deciziei definitive și irevocabile a instanței brașovene, Carmen și Klaus Iohannis au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului. Preşedintele Iohannis s-a declarat nemulţumit de soluţie şi a anunţat că intenţionează să conteste soluţia.

Între timp însă, preşedintele Iohannis a depus o solicitare la instanța supremă solicitând strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Brașov. Cererea de strămutare a fost depusă pe 17 decembrie 2015 și are ca prim termen de soluționare data de 17 februarie 2016.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.